KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
Schroefcompressoren
    Warmterecuperatie
    standaarduitvoering
    met koeldroger
    met aandrijving met veranderlijk toerental
  OILFREE.AIR
  Zuigercompressoren
  Dentaalcompressoren
  Persluchtbehandeling
  Sturingen
  Schroef-vacuüminstallaties
  Blowers
  Mobiele bouwcompressoren
  Werktuigen en accessoires
  Originele onderdelen
  SIGMA PET AIR
  Contracting
  Industry 4.0
 
  

Meer perslucht met minder energie

 

Lage levenscycluskosten

De aankoopprijs en onderhoudskosten van een compressor vertegenwoordigen slechts een klein deel van zijn totale levenscycluskosten. Het hoofdaandeel van de totale uitgaven voor een schroefcompressor wordt gevormd door de energiekosten tijdens de levensduur van de compressor. Deze kosten bedragen een veelvoud van de aankoopprijs van die compressor. Met energiebesparende KAESER-schroefcompressoren kunnen bedrijven de totale kosten voor hun persluchtvoorziening duidelijk omlaag brengen.

Extra kosten besparen en het milieu ontzien met warmteterugwinning.
De elektrische energie, toegevoerd aan een schroefcompressor, wordt voor 100% in warmte-energie omgezet. Tot 96% van deze energie kan worden teruggewonnen en warmtetechnisch worden gebruikt. Zo kunt u jaarlijks duizenden euro's en tonnen CO2-uitstoot besparen.
Hoe hoog de besparing precies uitvalt, hangt af van de grootte van de compressor en de energiedrager (stroom, gas, stookolie) die moet worden vervangen. Ook veel oudere compressoren kunnen nog uitgerust worden voor warmteterugwinning.

Sigma Control

Energiebesparende compressorsturingen:
SIGMA CONTROL 2 en SIGMA CONTROL BASIC

SIGMA CONTROL 2 is modulair geconstrueerd. De sturing kan zo door de identieke basisconstructie aangepast worden aan alle series schroefcompressoren van KAESER KOMPRESSOREN. De modulaire constructie bestaande uit een hoofd-sturingsunit en aparte in-/uitgangsmodules maakt SIGMA CONTROL 2 nog communicatiever en onderhoudsvriendelijker.

Geïntegreerde webserver
SIGMA CONTROL 2 beschikt over een eigen webserver. Daarmee kan de compressor via het internet/intranet worden bestuurd. Zo kunnen bedrijfsgegevens, onderhouds- en storingsmeldingen indien nodig via een browser met wachtwoordbescherming worden getoond, wat bijvoorbeeld het bedrijf en het onderhoud vereenvoudigt.

Energiezuinig schroefcompressorblok met SIGMA PROFIEL

Een bepaald aandrijfvermogen kan principieel gerealiseerd worden met kleine compressorblokken met een hoog toerental of met grote compressorblokken met een laag toerental. Grote compressorblokken met lage toerentallen zijn efficiënter en leveren meer perslucht bij hetzelfde aandrijfvermogen.
Daarom bouwt KAESER schroefcompressorblokken met een zo laag mogelijk aandrijftoerental en geoptimaliseerde profielen. Elke KAESER-schroefcompressor rendeert al snel gezien de duidelijke energiebesparingen.

Sigma Profil

KAESER SIGMA PROFIEL

Het door KAESER KOMPRESSOREN ontwikkelde en steeds verder geoptimaliseerde SIGMA PROFIEL spaart in vergelijking met traditionele schroefrotorprofielen tot 15 procent energie.
In elk KAESER-schroefcompressorblok werken rotoren met dit energiezuinige profiel. Hun gebruik in het specifiek gunstigste werkpunt zorgt voor de hoogst mogelijke energie-efficiëntie.
De grote, afgestelde en uiterst precieze wentellagers en de productie met minimale toleranties waarborgen een lange levensduur en een hoge betrouwbaarheid.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Moderne fabricage, hoogste kwaliteit
SIGMA PROFIEL - meer perslucht met minder energie
Brochures:
Schroefcompressoren
Persluchtbehandeling

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com