KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Schroefcompressoren
  OILFREE.AIR
  Zuigercompressoren
Persluchtbehandeling
    Droging
  Filtratie
      KAESER FILTER tot 14.2 m³/min
      Filter vanaf 18,5 m³/min
      Hogedrukfilter
      Actiefkooladsorbers
      Vloeistofafscheider
    Drukhoudsystemen DHS
    Persluchtketels
    Condensaattechniek
  Sturingen
  Schroef-vacuüminstallaties
  Blowers
  Mobiele bouwcompressoren
  Werktuigen en accessoires
  Originele onderdelen
  SIGMA PET AIR
  Contracting
  Industry 4.0
 
  

KAESER-persluchtfilters: betrouwbaar en rendabel

 

KAESER FILTERS

Persluchtfilters met schroefaansluiting tot 14,2 m³/min

De KAESER FILTER is een essentieel onderdeel om perslucht in alle reinheidsklassen volgens ISO 8573-1 te produceren.
Dit doet de filter met zeer gering drukverschil. Dankzij de servicevriendelijke opbouw kan de filterbehuizing foutloos en eenvoudig worden geopend en gesloten en kunnen elementen snel en schoon worden verwisseld.

Persluchtfilters met flensaansluiting tot 330 m³/min

Voor een groot debiet levert Kaeser filters in containervorm met flensaansluitingen. Ruim bemeten nominale diameters zorgen voor een gering drukverlies. De filters zijn indien gewenst leverbaar met een automatische of elektronische condensaataftap.

Hogedrukfilter in roestvast stalen uitvoering tot 45 bar

Voor bijzondere toepassingen die met hoge drukken werken zoals installaties voor de productie van PET-flessen zijn er KAESER-hogedrukfilters voor toepassingen tot 45 bar. Kenmerk van de hogedrukfilters zijn de robuuste roestvast stalen behuizingen. Hiervoor zijn filterelementen in vijf verschillende klassen van voorfilters tot actieve koolfilters leverbaar. De KAESER-hogedrukfilters kunnen bovendien uitgerust worden met de elektronisch niveaugeregelde condensaatafvoer ECO DRAIN (PN 63).

Actiefkooladsorbers

Actiefkooladsorbers van het type ACT zijn toestellen voor het behalen van bijzonder hoge persluchtkwaliteiten. Ze worden na drogingscomponenten en filters geplaatst en houden oliedamp betrouwbaar tegen. Hun restoliegehalte bedraagt dan ook slechts 0,003 mg/m³ (maximumwaarde, duidelijk onder de grenswaarde van klasse 1 volgens ISO 8573-1). Dankzij hun grote afmetingen en de optimale verdeling van de perslucht over het zeer werkzame actiefkool heeft dat laatste standtijden van 10.000 bedrijfsuren. De grote in- en uitgangen houden de verschildruk laag en bewerkstelligen een hoog rendement.

Vloeistofafscheider

KAESER-vloeistofafscheiders verwijderen grote hoeveelheden condensaat en grotere deeltjes uit de perslucht. Dankzij hun geoptimaliseerde wervel- en afscheidingselementen bereiken ze bovenop het typische toepassingsbereik (20 - 100 % van hun nominale volumestroom) een zeer stabiele afscheidingsgraad van tot 99 %. Wanneer ze doelmatig tussen compressor en koeldroger worden geïnstalleerd, verhogen ze de effectiviteit c.q. reserves ervan. Zo kan het vereiste drukdauwpunt ook bij hoge omgevingstemperaturen worden gehandhaafd.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Brochures:
KAESER FILTER
ACT
Persluchtbehandeling

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com