KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Kaeser-Sigma Network

 

Join the Kaeser-Network

pressinfo

Snel, veilig, klaar voor de toekomst! Het krachtige door Kaeser ontwikkelde netwerk Sigma Network op basis van het ethernet maakt een optimale bewaking en sturing mogelijk van het persluchtstation en een gebruik in de zin van Industry 4.0.

Industriële toepassingen stellen bijzondere eisen aan de communicatie – ook als het machine tot machine is, wat de basis is voor Industry 4.0. De communicatie moet robuust en ter plaatse handelbaar, maar wel wereldwijd compatibel zijn, snel en veilig grote hoeveelheden data kunnen transporteren en data-integriteit en de door het proces vereiste real-time eigenschappen kunnen waarborgen. Het Kaeser Sigma Network voldoet aan al deze voorwaarden en biedt nog veel meer.

Gegevens zijn veilig

Het op de toekomstbestendige ethernet-technologie gebaseerde netwerk is een lokaal netwerk binnen het persluchtstation, wat een optimale integratie van de componenten van een persluchtstation mogelijk maakt. In tegenstelling tot gangbare veldbusoplossingen zoals Profibus, CAN, e.d., die relatief langzaam zijn (maximaal 12 Mbits/s), beschikt dit netwerk over een hoge verzendsnelheid van 100 Mbits/s. De wijdverspreide protocolstandaard TCP/IP – ook wel de lingua franca van het internet genoemd – vormt de basis van het dataverkeer in het Sigma netwerk. Sigma Network werkt met eigen Kaeser MAC-adressen en vormt een afgesloten, bedrijfszeker netwerksegment dat voldoet aan de aanbevelingen voor industriële sturingssystemen. Een gedefinieerde customer gateway maakt het mogelijk data veilig met een externe partner uit te wisselen.

Basis voor voorspellend onderhoud (Predictive Maintenance)

Sigma Network vormt samen met de overkoepelende sturing Sigma Air Manager 4.0 een perfect op elkaar afgestemde infrastructuur en stelt gegevens voor toekomstige diensten zoals voorspellend onderhoud of energiemanagement ter beschikking. Dat verlaagt de kosten en verhoogt de bedrijfszekerheid en de beschikbaarheid. Wanneer de exploitant dat wenst, kunnen de bedrijfsgegevens van het persluchtstation via een breedbandverbinding veilig naar het Kaeser Data Center worden verstuurd. Dat maakt diagnose op afstand mogelijk door de specialisten van Kaeser en voorspellend en behoeftegericht onderhoud. Als combinatie biedt dit de exploitant niet alleen de hoogste zekerheid van persluchtvoorziening, maar ook de laagste life-cycle kosten, omdat de experts van Kaeser het energiegedrag van het persluchtstation indien nodig zo kunnen aanpassen, dat het station altijd energetisch optimaal loopt.

SAM 4.0Sigma Network: het krachtige netwerk Kaeser Sigma Network maakt een optimale bewaking en sturing mogelijk van het persluchtstation en een gebruik in de zin van Industry 4.0.

SAM 2 - Network

Sigma NetworkHet Sigma Network zorgt voor een optimale integratie van de componenten van een persluchtstation en waardoor de verkregen gegevens efficiënt en comfortabel kunnen worden opgevraagd en gebruikt.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com