KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

SAM 4.0: techniek van morgen vandaag beschikbaar

 

pressinfo

Industry 4.0 - Internet der dingen, voorspellend en vandaag al weten wat morgen staat te gebeuren, componenten in een netwerk onderbrengen en gegevens in een veel grotere omvang gebruiken voor eigen voordeel dan voorheen: de nieuwe Sigma Air Manager 4.0 (SAM 4.0) maakt het mogelijk en zorgt voor een besparing op energiekosten bij een gelijktijdig betrouwbare, veilige en efficiënte persluchtproductie.

SAM 4.0, de overkoepelende sturing voor alle componenten van de persluchtproductie en -behandeling, stelt zich voor in de volgende generatie. SAM 4.0 optimaliseert onder andere drukkwaliteiten, past de transportcapaciteit van het compressorstation bij schommelend persluchtverbruik automatisch aan, optimaliseert grondig de energie-efficiëntie op basis van regelverliezen, schakelverliezen, drukflexibiliteit en maakt uw persluchtstation gereed voor toekomstige vormen van service zoals voorspellend onderhoud (Predictive Maintenance). Dit allemaal verhoogt de bedrijfszekerheid en de efficiëntie en verlaagt tegelijkertijd de energiekosten.

Best mogelijke drukkwaliteiten, op de behoefte afgestemd

Dit wordt o.a. mogelijk door de adaptieve 3D-advanced-regeling. Deze houdt niet alleen rekening met schakelverliezen (start/stop), maar heeft ook andere dimensies die de energie-efficiëntie van een persluchtinstallatie beïnvloeden op het oog, zoals regelverliezen (nullast en frequentieomvormer) en de drukflexibiliteit (gemiddelde verhoging boven de benodigde druk). De innovatieve regeling berekent voorspellend het realiseerbare, mogelijk optimum en regelt de aangesloten componenten op basis daarvan. Maatgevend is daarbij de benodigde druk van de gebruiker.

Wanneer machines "praten"

SAM 4.0 kan in 30 talen werken en het eenvoudig te bedienen 12 inch touchscreen met kleurendisplay laat in één oogopslag zien of het station energetisch in de "groene zone" zit. Bedrijfstoestanden, drukverloop, debieten en capaciteit, maar ook onderhouds- en eventuele storingsmeldingen voor het actuele tijdstip en natuurlijk ook met terugwerkende kracht, kunnen moeiteloos worden weergegeven en geanalyseerd. Niet alleen ter plaatse, maar dankzij een netwerkverbinding ook gemakkelijk op een pc op kantoor of op een andere locatie. Dit geeft niet alleen zekerheid en vormt de basis voor Predictive Maintenance, maar maakt ook exploitatie mogelijk in het kader van energiemanagement volgens ISO 50001.

Sigma Network

Er komt nog een bijzonder voordeel bij, wanneer naast SAM 4.0 ook het Kaeser Sigma Network wordt gebruikt. Sigma Network is een speciaal ontwikkeld, afgesloten, krachtig en veilig netwerk op ethernetbasis, dat een optimale bewaking en sturing van de componenten van een persluchtstation ondersteunt.

Diagnose op afstand en Predictive Maintenance

Diagnose op afstand en behoeftegericht, preventief onderhoud zijn nog enkele argumenten in het voordeel van SAM 4.0. Onderhouds- en storingsmeldingen worden met e-mail onmiddellijk naar een tevoren gespecificeerd, persoonlijk adres verstuurd. De mogelijkheid voor diagnose op afstand maakt diensten mogelijk zoals preventief en behoeftegericht onderhoud. Beide verhoogt de persluchtbeschikbaarheid en -zekerheid en zorgt voor zo laag mogelijk Life-Cycle-kosten.

SAM 4.0 groeit mee

SAM 4.0 is al klaar voor een mogelijke groei van een persluchtstation. Een eenvoudige upgrade van de software maakt een uitbreiding zonder extra investering in nieuwe hardware mogelijk.

SAM 4.0SAM 4.0: de Sigma Air Manager 4.0 (SAM 4.0) bewaakt en stuurt niet alleen uiterst efficiënt alle componenten van een persluchtstation, hij maakt ze ook gereed voor Industry 4.0.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com