KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Techniek van de toekomst: SAM 4.0 weet wat goed is voor blowers

 

pressinfo

Intelligente blowersturing: de recent op de markt gebrachte blowersturing Sigma Air Manager 4.0 (SAM 4.0) maakt toepassingen in de context van Industrie 4.0 mogelijk en biedt zowel de sterkste energie-efficiëntie als grote kostenbesparingen.

Industrie 4.0 duidt erop dat de sturingen van alle componenten in een station optimaal op elkaar zijn afgestemd en worden aangepast aan de behoeften van de klant. In dit proces worden bedrijfsgegevens verkregen, overgedragen en beoordeeld met behulp van realtime bewaking. Met deze resultaten worden potentiële storingen zo vroeg mogelijk geïdentificeerd en kunnen ze worden voorkomen door tijdig in te grijpen.

De Sigma Air Manager 4.0 is de kern van een blowerstation en is essentieel voor het gebruik van toekomstige diensten in de zin van Industrie 4.0. Als centraal intelligent systeem stuurt het de afzonderlijke machines op enorm efficiënte wijze en past het het vermogen perfect aan de debietbehoefte aan. In slechts een paar seconden analyseert het bedrijfsgegevens, simuleert het alternatieve maatregelen en selecteert het de meest efficiënte maatregel hieruit. Het resultaat: tot nu toe ongekende energie-efficiëntie.

SAM 4.0 kan in 30 talen communiceren en het eenvoudig te bedienen 12 inch touchscreen met kleurendisplay laat in één oogopslag zien of het station in de "groene energiezone" zit. Bedrijfstoestanden, drukverloop, capaciteit en vermogen, maar ook onderhouds- en eventuele storingsmeldingen voor het actuele tijdstip, natuurlijk ook met terugwerkende kracht, kunnen moeiteloos worden weergegeven en geanalyseerd. Niet alleen ter plaatse, maar dankzij een netwerkverbinding ook gemakkelijk op een pc op kantoor of op een andere locatie. Dit geeft zekerheid en vormt de basis voor Predictive Maintenance, maar maakt verder ook exploitatie mogelijk in het kader van energiemanagement volgens ISO 50001.

De machineoverkoepelende sturing biedt bovendien nieuwe mogelijkheden voor het preventief onderhouden van blowers. Tot nu toe was onderhoud alleen mogelijk na een storingsmelding of bij een naderende onderhoudstermijn. Met de SAM 4.0 is het nu mogelijk om voor het optreden van een storing al onderhoudsmaatregelen door te voeren en zo kosten voor stilstandtijden en gevolgschade te vermijden.

De in de machines geïntegreerde sensoren en de sturing Sigma Control 2 identificeren procesgegevens en sturen deze in realtime door naar de Sigma Air Manager 4.0. Met speciale software worden de gegevens naar het Kaeser Data Center gestuurd en in realtime geanalyseerd.

In het Kaeser Data Center gebeurt de centrale monitoring en worden de bedrijfsmeldingen verwerkt. Zo nodig worden de noodzakelijke maatregelen voor voorspellend preventief onderhoud genomen.

Uiteindelijk kan het onderhoud precies op het moment dat het werkelijk nodig is worden uitgevoerd. Dit bespaart tijd en kosten, en verzekert een veilige beschikbaarheid van zowel de blower als de bijbehorende processen.

SAM 4.0De Sigma Air Manager 4.0 bewaakt en stuurt niet alleen uiterst efficiënt alle componenten van een blowerstation, maar maakt het ook gereed voor Industrie 4.0.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com