KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Schroefblowers HBS: Topprestaties over het gehele regelbereik

 

pressinfo

De schroefblowers van het HBS-type vormen een mijlpaal op het gebied van compressortechniek in het vermogensbereik van 132 tot 250 kW met een debiet van 60 tot 160 m³/min en drukverschillen tot 1100 mbar. Deze krachtpatsers zijn niet alleen zeer rendabel regelbaar, stil, compact en onderhoudsarm, ze zijn vooral uiterst efficiënt over het totale regelbereik.

Het rendement van de schroefblower HBS behoort niet alleen tot de top op specifieke niveaus, maar gelijkmatig over het totale regelbereik, waardoor deze machine in de nabije toekomst een aantrekkelijk alternatief vormt voor turbocompressoren. Deze nieuwe schroefblower voor lagedruktoepassingen is het resultaat van de jarenlange knowhow van Kaeser in het ontwikkelen van zeer efficiënte schroefcompressoren en zijn competentie op het gebied van automatisering en slimme machines voor de behoeften in het kader van Industrie 4.0. In vergelijking met gangbare draaizuigerblowers zijn de nieuwe schroefblowers van Kaeser tot wel 35 procent efficiënter en bieden ze ook, in vergelijking met de vele schroefblowers en turbocompressoren die al op de markt zijn, duidelijk sterke voordelen op het gebied van energieverbruik. 

De schroefblower HBS, met zijn verliesvrije aandrijving van het blowerblok, overtuigt niet alleen door een hoog rendement, maar ook door geringe onderhoudskosten. Bovendien is het ontwerp van deze machines bijzonder plaatsbesparend en zijn ze erg stil.

Voor het vraagafhankelijk aanpassen van het debiet is een frequentieomvormer ingebouwd. De frequentieomvormer en motor zijn zo op elkaar afgestemd dat er steeds een optimaal globaal rendement wordt bereikt.

Opdat in de praktijk de voorspelde hoge besparingen ook werkelijk bereikt worden, garandeert Kaeser het verbruikte vermogen per debiet (specifieke vermogen in kW per m³/h) conform de strakke toleranties van ISO 1217 Annex E. Zo wordt verzekerd dat de geplande besparingen en afschrijvingstermijnen ook echt correct zijn.

De geïntegreerde sturing Sigma Control 2 zorgt voor bedrijfszekerheid en slimme communicatie door integratie in procesbesturingssystemen, volledig volgens de behoeften van Industrie 4.0. Voor blowerstations met meerdere blowers is het aanbevolen om de overkoepelende sturing Sigma Air Manager 4.0 in te zetten, met stuur- en regelalgoritmes die speciaal ontwikkeld werden voor lagedrukbehoeften. Hierdoor kunnen nog meer energiebesparing en vereenvoudiging bij de automatisering worden bereikt.

Bijzonder energie-intensieve toepassingen, zoals het produceren van aeratielucht voor waterbehandeling en voor bioreactoren, evenals flotatie en fluïdisatie, kunnen voordeel halen uit Kaeser-technologie in het bereik van compressoren en automatiseringstechniek.

Gebläse HBSDe schroefblowers van het HBS-type vormen een nieuwe mijlpaal op het vlak van compressortechniek in het vermogensbereik van 132 tot 250 kW met een debiet van 60 tot 160 m³/min en drukverschillen tot 1100 mbar.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com