KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Schroefcompetentie voor blowers

 

Het energiebesparingswonder

pressinfo

Stiller, efficiënter, zuiniger dan andere: het unieke Sigma Profiel van Kaeser Kompressoren is er nu ook voor blowers. De persluchtspecialist brengt de zeer efficiënte schroefblower EBS voor het lagedrukbereik op de markt.

Met deze schroefblower is het gelukt de beproefde Kaeser-techniek - Meer perslucht met minder energie - die al bij compressoren voor aanzienlijke energiebesparingen zorgt, nu ook toe te passen op het lagedrukbereik. In vergelijking met gangbare draaizuigerblowers zijn de nieuwe Kaeser-schroefblowers tot wel 35 procent efficiënter en bieden ook in vergelijking met de schroefblowers die al op de markt zijn, duidelijk voordelen op het gebied van energieverbruik. De rotoren zijn zonder coating, zodat de efficiëntie ook na jarenlang bedrijf praktisch gelijk blijft. De aangegeven groottes voor het effectieve, totale opgenomen vermogen en het nuttige debiet komen overeen met dat wat in de toepassing werkelijk wordt geleverd (volgens de kleine tolerantiegrenzen van richtlijn ISO 1217). Dat zorgt ervoor dat geplande besparingen ook inderdaad worden bereikt.

De geïntegreerde sturing Sigma Control 2 zorgt voor uitgebreide bewaking en eenvoudige integratie in communicatienetwerken bij elk apart apparaat. Bij complete blowerstations wordt voor de eerste keer de nieuwe externe sturing, Sigma Air Manager (SAM), met speciale blowersoftware, gebruikt. Dat zorgt voor nog meer productiviteit en energiebesparing. Diverse industrietakken en toepassingen, zoals afvalwaterbehandeling, pneumatische transportsystemen, energieopwekking, levensmiddelen- en drankenindustrie, chemische industrie, celstof- en papierindustrie, textielindustrie, bouwstoffenindustrie en algemene industrie, kunnen profiteren van de toonaangevende schroeftechnologie.

Natuurlijk beschikken de EBS-schroefblowers, Made in Germany, ook over de andere uitstekende eigenschappen van de producten van Kaeser. De nieuwe schroefblowers hebben een intern koelconcept, dat het daarbij komende, energievretende gebruik van oliepompen en oliekoelers overbodig maakt. Bovendien zijn ze van een effectief afdichtingsconcept voorzien, dat afdichting ook op de lange termijn zonder onderdrukpomp waarborgt. Het afzien van nevenaggregaten en een oliesmering met recirculatie verhoogt de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de machines nogmaals. Voor een optimale koeling en efficiëntie wordt de koellucht van buiten de behuizing aangezogen. Dit verhoogt de effectiviteit en zorgt bij gelijkblijvend vermogen voor hogere nuttige luchtmassastroom. De blowers zijn eenvoudig te installeren, zijn bedrijfszekere duurlopers en zeer robuust met een lange levensduur. Dankzij een doordachte indeling van de componenten is opstelling zowel tegen een wand als naast elkaar mogelijk en is het onderhoud praktisch kinderspel.

EBSDe nieuwe schroefblower EBS van Kaeser Kompressoren biedt de hoogste energie-efficiëntie, duurzaamheid en is eenvoudig in het gebruik.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com