KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Draaizuigerblowers DB 166 C en DB 236 C met nakoeler

 

Slimme combinatie bespaart u energie en geld

pressinfo

“Intelligence inside” is het motto waarmee Kaeser Kompressoren een nieuwe generatie draaizuigerblowers introduceert. De modellen DB 166 C en DB 236 C – in combinatie met een efficiënte nakoeler – helpen u niet alleen om energie te besparen. Hun belangrijkste kenmerk is dat zij uw totale kosten aanzienlijk omlaag brengen.

De efficiëntie van een machine is niet alleen afhankelijk van haar energieverbruik maar ook van haar kosten gedurende de hele levensduur. Daarom heeft Kaeser veel “intelligentie” ingebouwd in de draaizuigerblowers DB 166 C en DB 236 C (foto 1). Tot nu toe konden exploitanten besparen op energie- en onderhoudskosten. Maar nu is het ook mogelijk kosten te besparen bij de planning, bouw, certificering en inbedrijfstelling. Bovendien bieden de nieuwe DB blowers een duidelijk voordeel als het gaat om bedrijfszekerheid en beschikbaarheid. Zij dekken een capaciteitsbereik van 10 tot 25 m³/min voor tot en met 1000 mbar bovendruk c.q. 500 mbar onderdruk.

Nog meer technische en economische voordelen zijn mogelijk door de blower bij temperatuurgevoelige toepassingen te combineren met een luchtgekoelde nakoeler: de nakoeler ACA (Air Cooled Aftercooler; foto 2) kan de temperatuur van de blowerlucht verlagen van 150 °C naar slechts 10 °C boven de omgevingstemperatuur. Dankzij luchtkoeling en speciale configuratie voor de bij blowerbedrijf ontstane luchthoeveelheden slaagt hij erin dat zuinig, rendabel en betrouwbaar te doen bij minimaal drukverlies.

Het geoptimaliseerde Omega Profiel van de draaizuigers en een overeenkomstige blowerblokbehuizing zorgen voor een hoge transportcapaciteit bij een gunstig energieverbruik. Dit kenmerk wordt ondersteund door energiebesparende IE3-aandrijfmotoren en een zeer efficiënte krachtoverbrenging.

Nieuw is de uitrusting met de sturing Omega Control Basic. Deze stemt het vermogen van de blower af op de luchtbehoefte, is gemakkelijk te bedienen, bewaakt betrouwbaar alle bedrijfsparameters en geeft bij behoefte aan onderhoud of in geval van een storing aanwijzingen via een meldingssysteem. Bovendien kan er zonder problemen verbinding worden gemaakt met een externe sturing. Niet in de laatste plaats hebben de DB 166 C en DB 236 C hun hoge rendement te danken aan een uitgekiend koelsysteem: het zuigt de motorkoellucht gescheiden van de aanzuiglucht van de blower aan. Dit alles resulteert in hoge energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

De blowers zijn gereed voor aansluiting met alle sensoren en de ster-driehoekstarter c.q. met sensoren en frequentieomvormer (voor een flexibele toerentalregeling), maar kunnen ook worden geleverd zonder vermogensdeel/sensoren. De volledige versies beschikken over CE- c.q. EMC-symbolen. Voor exploitanten en installatiebouwers betekent dit minder werk met betrekking tot planning, bouw, certificering, documentatie en inbedrijfstelling. Mocht er behoefte aan zijn, dan kunnen er bovendien verschillende aandrijfmotoren van 7,5 tot 45 kW worden ingebouwd.

Blower en elektrische installatie nemen minder ruimte in beslag dan hun voorgangers, aangezien zij op een nog kleiner basisframe zijn gemonteerd.

Geluids- en trildemping zorgen voor een geluidsarm bedrijf. Beschermroosters voor ventilator- en riemaandrijving beschermt het bedienend personeel volgens de Machinerichtlijn.

H-DB-236-C-webFoto 1: De nieuwe draaizuigerblowers DB 166 C en DB 236 C overtuigen niet alleen door een lager energieverbruik maar ook door hun totale hogere efficiëntie.

H-ACA-Blower-Aftercooler-webFoto 2: Speciaal ontwikkeld voor draaizuigerblowers: de blowerluchtnakoeler ACA

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com