KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

„Koele“ blowerlucht met ACA-luchtkoelers

 

Temperatuurgevoelige goederen vereisen koele aanpak

pressinfo

Zoals van een leverancier van complete persluchtsystemen kan worden verwacht, heeft Kaeser Kompressoren ook voor de blowermarkt een volledig programma met aangepast toebehoren ontwikkeld, zoals bvb. de luchtgekoelde ACA-nakoeler.

Bij het samendrukken van lucht ontstaat altijd warmte, met als gevolg dat de uitgangstemperatuur van een blowerblok tot 150°C kan oplopen. Deze temperatuur is te hoog voor het pneumatisch transport van bepaalde bakmengsels of vethoudende stortgoederen zoals diervoeders. Ook kunststofgranulaten blijven maar tot 60°C stabiel en in de glasindustrie wordt blowerlucht vaak als direct koelmedium ingezet.

Voor dergelijke toepassingen heeft Kaeser Kompressoren – als enige producent van bloweraggregaten trouwens – een uitgesproken elegante en daarbovenop rendabele oplossing in zijn gamma. Het gaat hier over de speciaal voor blowers ontwikkelde koeler ACA, die naar zijn Engelse benaming „Air Cooled Aftercooler“ is genoemd. ACA-koelers koelen blowerlucht van 150°C tot 10°C boven omgevingstemperatuur af, zonder bijkomende kosten zoals b.v. voor het aankopen en monteren van waterkoelers en de bijhorende koelleidingen en voor het verbruik van water.

H-ACA-Blower-Aftercooler-webDe speciaal voor blowers ontwikkelde ACA-nakoelers koelen blowerlucht van 150°C efficiënt af tot 10°C boven omgevingstemperatuur.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com