KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Energiebesparende koeldrogers voor een debiet tot 90 m³/min

 

pressinfo

Koeldroging is in de meeste gevallen de rendabelste methode om perslucht toepassingsgericht te ontvochtigen. Met de moderne, energie-efficiënte techniek zijn bovendien nog aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk. Kaeser Kompressoren biedt daarom al een aantal jaren koeldrogers met de energiebesparende "Secotec"-sturing aan voor een debiet tot 34 m³/min. Voor een hoger debiet van 37,5 tot 90 m³/min is er nog altijd een drogersysteem met een zeer energie-efficiënte koelmiddelcompressor.

De voor continubedrijf ontwikkelde drogers uit de series "TH" tot "TI" hebben slechts een zeer lage verschildruk nodig. Hiermee kan een aan te sluiten compressor met een dienovereenkomstig lagere maximale werkdruk worden gekozen. Een lagere maximale werkdruk betekent ook een lager energieverbruik en dus ook lagere kosten. Zo zorgt een drukverlaging van 0,5 bar voor een ca. 3 procent lager energieverbruik van de compressoren. Dankzij een innovatieve koelcompressor kan met drogers nog veel meer energie worden bespaard: het elektrisch opgenomen vermogen neemt proportioneel af met het luchtdoorvoervolume. De drogers verbruiken dus alleen dan energie als daadwerkelijk perslucht wordt gedroogd en passen hun opgenomen vermogen aan het te drogen persluchtvolume aan. Zo neemt de droger bij een doorvoervolume van 30 procent nog maar ca. 32 procent vermogen op. In vergelijking tot conventionele drogers met hotgas-bypassregelaar is dit een kostenbesparing van ca. 60 procent op energie.

De energiespaarregeling berust op een combinatie van koelmiddelcompressor met variabele compressieruimte, persluchttemperatuurmeting en PLC-sturing. Afhankelijk van de afkoeltemperatuur van de perslucht varieert een synchroon werkend magneetventiel de compressieruimte van de koelcompressor, die dan in deellast dienovereenkomstig minder vermogen opneemt. Per jaar is zo een besparing van duizenden euro's mogelijk.

Hoogwaardige warmtewisselaars van koper en een hoogrendementsafscheidingssysteem garanderen dat de vereiste persluchtkwaliteitsklassen conform ISO 8573-1 probleemloos worden bereikt: reststofgehalte klasse 2, restvochtigheid klasse 4 en restoliegehalte klasse 3.

Als de eisen gezien de toepassing hoger zijn, kunnen de drogers bovendien met een in het koude installatiedeel geplaatst hoogrendementsfilter worden uitgerust. Hiermee zijn dan de volgende reinheidsklassen probleemloos haalbaar: reststofgehalte klasse 1, restvochtigheid klasse 4 en restoliegehalte klasse 2.

De koeldrogers kunnen met lucht- of waterkoeling worden geleverd. Bovendien blinken de drogers uit door hun onderhoudsvriendelijkheid: alle belangrijke componenten zoals de "Eco-Drain"-condensaatafleider of de componenten van het koelsysteem zijn van buitenaf goed bereikbaar. De elektrische componenten voldoen natuurlijk aan de voorschriften van EN 60204.

D-Energiespartrockner-TG-TI-webMet de koeldrogers uit de series "TH" tot "TI" voor een debiet van 37,5 tot 90 m³/min kunnen de exploitanten van grote persluchtstations de kosten van hun persluchtproductie aanmerkelijk verlagen.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com