KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Nieuwe droger met latente warmteopslag: Secotec met innovatieve opslagtechniek

 

Veel voordeel bij de opslagdichtheid

pressinfo

Voor een koeldroger in deze vermogensklasse neemt hij extreem weinig ruimte in, is hij enorm efficiënt en levert hij vanzelfsprekend betrouwbaar droge perslucht. De nieuwe Secotec TF van Kaeser Kompressoren is dankzij de innovatieve opslagtechniek en het lage energieverbruik een nieuw hoogtepunt onder de persluchtkoeldrogers.

Efficiënte en betrouwbare persluchtbehandeling is een belangrijk aspect bij de efficiënte levering van perslucht. De tweede generatie van de succesvolle energiezuinige Secotec koeldrogers weet te overtuigen door de innovatieve koelopslag bij een nog beter specifiek vermogen en geringer drukverschil. Deze generatie heeft nog slechts de helft van de tot nu toe voor een vergelijkbaar vermogen benodigde ruimte nodig, is daarnaast ook aanzienlijk lichter en verbruikt minder energie.

De extreem efficiënte opslagdrogers van de serie Secotec zijn nu leverbaar tot een volumestroom van 34 m³/min. In totaal dekken de modellen een bereik van 17 tot 34 m³/min. Dit is mogelijk dankzij het innovatieve latente opslagsysteem. Het systeem bevat een opslagmateriaal dat op grond van zijn faseovergang vast/vloeibaar een 98 procent hogere opslagdichtheid biedt in vergelijking met traditionele opslagmaterialen. Bij dezelfde opslagcapaciteit worden de innovatieve Secotec TF modellen daardoor aanzienlijk compacter. Deze nemen tot 46 procent minder ruimte in en zijn ongeveer 60 procent lichter dan traditionele opslagdrogers. De Secotec TF is daardoor, mede dankzij de twee wandzijden, nóg eenvoudiger te plaatsen en te installeren.

De koeldroger is voorzien van de microprocessorsturing SIGMA CONTROL SMART. Hiermee wordt het opslagproces geregeld en gecontroleerd. De regeling omvat een geheugen voor storings- en servicemeldingen en kan op afstand worden in- of uitgeschakeld.

Dankzij de compacte bouwwijze kon het drukverlies worden verlaagd naar 0,15 bar, terwijl bij traditionele modellen een drukverschil voorkomt van 0,20 bar en meer. Ook het geringe energieverbruik van de Secotec TF is opvallend. Hierdoor verbruikt de goed doordachte installatie minder dan 87 watt per m³/min te drogen perslucht. Vergeleken met een gemiddelde waarde van ongeveer 200 tot 250 watt bij gangbare modellen, vormt de nieuwe Secotec een mijlpaal in de ontwikkeling van koeldrogers.

Daarnaast is het nieuwe bouwconcept bijzonder onderhoudsarm zodat een snelle en onderhoudsvriendelijke service is gegarandeerd. Voor de nieuwe Secotec TF is een groot aantal handige opties leverbaar waaronder persluchtaansluitingen aan de zijkant.

De nieuwe en rendabele TF modellen zijn in een luchtgekoelde uitvoering direct leverbaar.

SecotecDe nieuwe Secotec TF droogt een groot persluchtvolume met een laag energieverbruik. Dankzij de compacte latente warmteopslag zijn koeldrogers met een zeer efficiënte deellastregeling voor het eerst leverbaar in een zeer ruimtebesparende bouwvorm.

Secotec-TF-251-047-m

Secotec-TF-251-052-m

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com