KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Nieuwe krachtige filters van Kaeser Kompressoren

 

Schone perslucht – zo energiezuinig als nooit tevoren

pressinfo

Wie perslucht van een hoge kwaliteit nodig heeft, kan niet om een overeenkomstige behandeling door filtratie heen. Dankzij de nieuwe Kaeser-filters kan dit nu nog energiebesparender plaatsvinden.

Kaeser Kompressoren brengt filters op de markt die over een extreem laag drukverschil en tegelijk een uitstekende filtratie-efficiëntie beschikken. Lager drukverschil betekent minder energieverbruik. Dat alleen helpt niet, wanneer het filtervermogen niet de gewenste persluchtkwaliteit bereikt. De filters van Kaeser kunnen beide dingen: de vermogensgegevens van de filters worden volgens kwaliteitsnorm voor filters ISO 12500-1 bepaald en door een onafhankelijk instituut getest en bevestigd. De nieuwe diep geplisseerde Aerosolfilter KE (Kaeser Extra) behaalt een rest-aerosolgehalte van 0,01 mg/m³ bij een verzadigingsdrukverschil van maximaal 200 mbar.  

De serie bestaat in totaal uit vier elementklassen voor filtratie van aerosols, deeltjes en oliedampen. Daarmee kan perslucht in alle reinheidsklassen conform ISO 8573-1 toepassingsgericht worden behandeld. De innovatieve Kaeser-filters zijn tot 16 bar en een persluchtingangstemperatuur van 66 °C te gebruiken en zijn aanvankelijk leverbaar in negen behuizingsgroottes tot een capaciteit van 14,2 m³/min.

Toepassingsgerichte schone perslucht met minder energie

Dit wordt mogelijk door een volledig nieuw vormgegeven elementkop. De gepatenteerde in-house ontwikkeling bevat veel knowhow van Kaeser. Dit ontwerp zorgt voor een zachte omleiding van de stroming en geleidt de perslucht zo, dat de eveneens innovatief vormgegeven filtermedia gelijkmatig worden belast. Bovendien zorgen bijzonder grote filteroppervlakken voor optimale filtersnelheden. Daardoor wordt een hoge filterefficiëntie bij een gelijktijdig minimaal drukverlies bereikt.

Elementvervanging zonder fouten

Kop en klok van de filter zijn met een bajonetsluiting verbonden. Bij het vervangen van een element worden ze samen met afdichting en element, dankzij een geïntegreerde innovatieve coulissegeleiding, altijd automatisch afdichtend ten opzichte van elkaar gepositioneerd. Een arrêteerschroef fixeert de klok op de eindpositie en dicht daarbij tegelijk het filterhuis af. Bij een foute montage kan de verbinding niet worden gesloten en wordt perslucht hoorbaar afgeblazen.

Duurzaam en eenvoudig te monteren behuizing

De behuizing van de Kaeser-filters bestaat uit corrosiebestendig aluminium en is voor een bijzonder lange levensduur ook gecoat met een passiveringslaag. Voor een zeer eenvoudige installatie is de behuizing met persluchtaansluitflenzen van verschillende nominale afmetingen leverbaar. Daarnaast zijn er diverse uitvoeringsopties en een omvangrijk gamma aan accessoires beschikbaar.

Met het fijn gesorteerde Kaeser-filterprogramma is het mogelijk om aan alle persluchtkwaliteitsklassen volgens ISO 8573-1 betrouwbaar en rendabel te voldoen. De filters zijn exact op compressoren en verdere behandelingscomponenten afgestemd en kunnen toepassingsgericht worden gecombineerd.

FilterDe nieuwe Kaeser-filters bieden een uitstekende filtratie-efficiëntie bij gelijktijdig laag drukverlies.

Filter

Filter

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com