KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Nieuwe koeladsorptiedrogers Hybritec voor grote volumes

 

Zo compact en efficiënt als nooit tevoren

pressinfo

Grote persluchtvolumes tot een drukdauwpunt van  -40°C zeker en betrouwbaar drogen. Alles energie-efficiënt, energiekostenbesparend en relatief weinig ruimte innemend. De nieuwe compacte Hybritec-combidrogers van Kaeser Kompressoren maken het mogelijk.

Als er lagere drukdauwpunten tot -40°C nodig zijn, dan kunnen deze, dankzij de nieuwe compacte combidrogers die koel- en adsorptiedroging in zich verenigen, zeker en energiezuinig worden bereikt, ook dan wanneer hogere debieten nodig zijn. Kaeser heeft het concept, dat tot nog toe een volumestroom van 20 m³ produceerde, nu uitgebreid tot volumestromen tot 67 m³/min. De nieuwe Hybritec-drogers van de series DTI tot DTH maken een energiebesparing mogelijk tot ca. 50% in vergelijking met gebruikelijke adsorptiedrogers. Dit wordt gerealiseerd door de synergetische combinatie van twee drogingsprocédés.

Door de praktische rangschikking van de componenten in de binnenruimte kon enerzijds een grotere servicevriendelijkheid worden bereikt, anderzijds – en dit is uniek – kon de benodigde plaatsruimte met 49% worden verminderd, zonder het prestatievermogen te beperken. Alle onderhoudsrelevante plekken zijn vanaf de voorzijde goed toegankelijk; dit reduceert de benodigde tijd en kosten voor service en draagt bij aan een extra kostendaling.

De bekende voordelen van de Kaeser Hybritec-combinatiedrogers zoals een circa 50% minder energieverbruik in vergelijking met een apart lopende warm geregenereerde adsorptiedroger (voor drukdauwpunt -40°C als voordroger) of de zeer lage procestemperaturen en lange droogcycli worden natuurlijk ook geboden door de nieuwe compacte Hybritec- combinatiedrogers. Het resultaat is dan een duidelijk geringere mechanische en thermische belasting van de componenten, wat wederom bijdraagt tot een langere levensduur en aanzienlijk lagere Life Cycle-kosten.

Ook als het gaat om de persluchtkwaliteit bieden de combinatiedrogers door de zeer lage procestemperaturen en lange koelfasen duidelijk stabielere drukdauwpunten bij lage persluchtuitgangstemperaturen. Voor eenvoudige en zekere bediening zorgt het sturingsconcept Eco Control met een intuïtief bedienbaar toetsenbord.

Waar stabiele en zekere drukdauwpunten tot -40°C nodig zijn, waar energie-efficiëntie een grote rol speelt en waar vooral weinig ruimte beschikbaar is voor de installatie, zijn de nieuwe Hybritec-combinatiedrogers de juiste keuze.

Hybritec-DTI-668-902De nieuwe Hybritec-combinatiedroger van Kaeser Kompressoren met debieten tot 67 m³/min, combineert energie-efficiëntie, geringe benodigde plaatsruimte en de zekere en stabiele productie van drukdauwpunten tot -40°C.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com