KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Aquamat optimaliseert verwerking van persluchtcondensaat

 

Zeker, milieuvriendelijk en efficiënt

pressinfo

Bij persluchtopwekking onstaat onvermijdelijk condensaat. Dit is afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden meer of minder door olie- en vuildeeltjes vervuild. Persluchtcondensaat moet daarom eerst milieuvriendelijk verwerkt (gezuiverd) worden voordat het op de afvoer wordt geloosd. De geoptimaliseerde Aquamat olie- waterafscheiders bieden daartoe een uiterst veilige en goedkope oplossing.

Om het persluchtcondensaat te ontdoen van het water, dat kan worden afgevoerd, is volgens de wetgeving een deskundige verwerking vereist. Voor persluchtgebruikers is de verwerking van condensaat onder eigen beheer de meest gunstige oplossing. Juist daartoe zijn de nieuwe apparaten van de Aquamat-serie, CF 9, 19, 38 en 75 ontworpen. Hun inzet spaart ongeveer 90 procent van de kosten vergeleken met de kosten voor afvoer van condensaat door een gespecialiseerd bedrijf. De apparaten van de "CF"-serie zijn toegelaten voor minerale en synthetische olie, en voor condensaat uit schroef- en zuigercompressoren; zij kunnen daarom universeel worden toegepast. De apparaten zijn gecertificeerd en getest door het Institut für Bautechnik in Berlijn. Voor de exploitant betekent dit naast de hoogst mogelijke technische zekerheid tevens juridische zekerheid.

Het werkingsprincipe van de afscheiders is doeltreffend en betrouwbaar: het naar de Aquamat onder druk toegevoerde condensaat komt via een drukontlastingskamer turbulentievrij in een scheidingsketel. Daar worden meegevoerde vuildeeltjes opgevangen. Door de zwaartekracht zet de olie zich af aan het vloeistofoppervlak en wordt het in een overloopbeveiligde opvangreservoir geleid. Het zo voorgereinigde condensaat stroomt  vervolgens in de filtercombinatie. De voorfilter, dat fysisch optimaal van binnen naar buiten wordt doorstroomd, bindt de nog aanwezige oliedruppels in het filtermateriaal. De laatste olieresten worden veilig en betrouwbaar in het hoofdfilterpatroon tegengehouden. Er zal dan geleidend water overblijven. Via de wateruitlaat verlaat het behandelde condensaat de Aquamat. Als afval blijft er slechts een fractie over van de oorspronkelijke hoeveelheid: de afgescheiden olie en de filterpatronen (na het bereiken van de standtijd).

Een wezenlijke bijdrage aan de bedrijfszekerheid van de Aquamat-afscheiders bieden de nieuw ontworpen drukontlastingskamer en het overloopbeveiligde olieopvangreservoir. Geoptimaliseerd filtermateriaal (beter dan gebruikelijke actieve koolfilters) biedt een hoger vermogen en vooral langere intervallen tussen onderhoudsbeurten. De patronen vereenvoudigen het onderhoud en de afvoer van afval. Afhankelijk van de behoefte (compressortype, toegepaste olie en omgevingsvariabelen) zijn de nieuwe Aquamat-modellen verkrijgbaar voor capaciteiten tot 45 m³/min.

D-Aquamat-CF-web.jpgDe nieuwe Aquamat olie-waterafscheiders zorgen voor een betrouwbare en goedkope verwerking van condensaat. Rond de 90% van de kosten voor afvoer van condensaat door een speciaal bedrijf kunnen zo bespaard worden.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com