KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

De nieuwe mobiele compressoren "Mobilair 13" en "Mobilair 17" behorend tot de categorie 1,2 m³

 

Klein, licht, krachtig en stil

pressinfo

De kleinste mobiele compressor van Kaeser nl. de “M12” heeft twee opvolgers nl. de “M13” en de “M17”. Ze zijn makkelijk te transporteren, licht, stil, bijzonder krachtig en kunnen voor verschillende toepassingen ingezet worden. Met een maximum werkdruk van 15 bar, is de “M17” de ideale compressor voor het leggen van glasvezelkabels.

Met een debiet van 1,2 m³ bij 7 bar is de “M13” geschikt voor de aandrijving van hamers, drilboren, zagen, schuurmachines, schroevendraaiers en zelfs grondraketten. De variant, de “M17” is met zijn 15 bar werkdruk en een debiet van 1 m³/min ideaal voor het leggen van glasvezelkabels. Eveneens beschikbaar is de 10 bar versie.

De compressor wordt aangedreven door een 4-takt luchtgekoelde Honda benzinemotor. De V-riemaandrijving met automatische riemaanspanning zorgt voor een optimale energietransmissie en draagt bij tot een minimum aan onderhoudskosten. De “M13” en de “M17” zijn uitgerust met een brandstoftank van 20 l die het mogelijk maakt lange shiften te werken en die dus niet regelmatig moet bijgevuld worden.

Een intelligente sturing zorgt ervoor dat het debiet van de compressor precies afgestemd wordt op het persluchtverbruik. Daardoor mag men zeker zijn dat het reeds zeer lage energetisch verbruik van de compressor op zijn minimum blijft. Beide modellen zijn uitgerust met kunststoffen, en dus corrosievrije, geluiddempende kap en onderscheiden zich door hun stille werking: de geluidemissie bedraagt slechts ≤ 97 dB (A) en voldoet aan de 2000/14/CE richtlijnen. Aangezien de compressoren zo compact en licht zijn, kunnen ze gemakkelijk getransporteerd worden in elke bestelwagen of op de laadklep van een kleine vrachtwagen zodat de trekhaak gebruikt kan worden voor andere zaken.

De “M13” en de “M17” zijn bijzonder gebruiksvriendelijk op gebied van onderhoud en gebruik: het manoeuvreren van de machines op de werf wordt gemakkelijk gemaakt dankzij de lange hendel, sterke wielen met luchtbanden, 4 handvaten voor comfortabel dragen en een verzonken hijsoog voor een makkelijk transport op de werven. Dankzij de kap die wijd geopend kan worden zijn de te onderhouden of herstellen componenten makkelijk toegankelijk.

Mobilair 13De nieuwe "M13" met benzinemotor en zijn 15 bar variant, de ”M17” (zie foto) zijn krachtige, stille, mobiele en polyvalente compressoren.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com