KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

De nieuwe "Mobilair 64"

 

Een polyvalente, super krachtige mobiele compressor

pressinfo

Met de "Mobilair 64" zet Kaeser Kompressoren nieuwe maatstaven voor de 5-kubieke-meter-klasse. Een echte prestatie overigens, omdat er in dit segment geen mobiele compressoren te vinden zijn, die én perslucht én elektriciteit full continu kunnen leveren.

Mobiele compressoren met geïntegreerde generator komen pas volledig tot hun recht als er op de werf zowel perslucht als elektriciteit moet worden geleverd en mits ze over voldoende vermogen beschikken. De gloednieuwe "Mobilair 64" voldoet hieraan. Hij heeft een persluchtdebiet van 6,4 m³/min bij een werkdruk van 7 bar en bezit het vermogen om beide energieën zelfs samen in grote hoeveelheden te leveren.
De basis van deze excellente prestaties is het schroefcompressorblok met "Sigma-Profiel", dat bij lage toerentallen draait en zonder overbrengingsverliezen werkt dankzij de 1:1-aandrijving van de viercilinder-turbodieselmotor van Kubota. Deze laatste heeft een cilinderinhoud van 2000 cm³ en een vermogen van 41,8 kW (57 PS). Bij 1700 tpm bereikt de motor zijn maximum koppel van 163 Nm, maar ook bij andere toerentallen behoudt de motor een hoog koppel, waardoor hij altijd voldoende vermogen ter beschikking heeft om compressorblok en generator ruimschoots van energie te voorzien.

Het allerbelangrijkste bij een compressor is de persluchtproductie en die is bij de nieuwe "Mobilair 64" optimaal. Bij de gecombineerde productie van perslucht en elektriciteit levert hij nog altijd 5,0 m³/min, terwijl de generator een elektrisch vermogen van 8,5 of 13 kW kan leveren. Als de "Mobilair 64" alleen perslucht moet leveren, geeft hij 6,4 m³/min af, waarmee hij 20 % boven het gemiddelde in zijn klasse zit. Persluchtbehandelingstoestellen kunnen daarmee probleemloos in het proces geïntegreerd worden. Verder is deze werfcompressor ook in een 10 bar-versie verkrijgbaar.

Het spreekt voor zich dat de krachtige kern van deze nieuwe, veelzijdige werfcompressor aangevuld wordt met al even hoogwaardige componenten: zo is er de brandstoftank met een inhoud van 105 liter, die lange werkshiften garandeert zonder dat er bijgetankt hoeft te worden, de innovatieve geluiddempende materialen, die ervoor zorgen dat het geluidsdrukniveau onder 98 dB(A) blijft (limietwaarde sinds 1 januari 2006), het robuuste chassis en de carrosserie met duurzame corrosiewerende laag voor een lange levensduur van de volledige installatie.

C-Mobilair64-webDe nieuwe “Mobilair 64” van Kaeser Kompressoren met een hoog debiet en de gelijktijdige afgifte van perslucht en stroom, neemt de eerste plaats in van de 5-kubieke-meter-klasse.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com