KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

De Mobilair 50: ook verkrijgbaar met PE-kap

 

Klaar voor pole position

pressinfo

De nieuwe "Mobilair 50" is krachtig in meer dan één opzicht: de machine levert voldoende perslucht voor drie trilhamers of voor vergelijkbaar "zwaar geschut". De compressor, behorende tot de 5 m³-klasse, is flexibel inzetbaar, milieuvriendelijk en licht in gewicht. De techniek is al duizendmaal bewezen in de harde praktijk van de bouwwerf. En hij ziet er ook nog "sterk" uit met zijn robuuste PE-geluiddempende kap.

Het ontwerp van de "Mobilair 50" is een echte blikvanger: de geluiddempende kap met geïntegreerde wielkasten trekt alle aandacht. De kap die bestaat uit rotatiegesinterd polyethyleen, is corrosievrij, zeer resistent en krasvast. En het apparaat laat bescheiden, maar toch zeer sprekend zien wat de belangrijkste kenmerken zijn: dynamisch, energiezuinig, gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk in gebruik.

Met deze eigenschappen behoudt de nieuwe "Mobilair 50" de pole position in zijn klasse: 5 m³ perslucht per minuut bij 7 bar – opgewekt door een zeer efficiënt, brandstofbesparend schroefcompressorblok met "Sigma Profiel" voor een optimale stroming van de lucht. Dit wordt verzorgd door een watergekoelde viercilinder turbodieselmotor met 1:1-aandrijving – dus zonder transmissieverliezen – met de noodzakelijke bewegingsenergie. Daarom is de "Mobilair 50" zeer geschikt voor het aandrijven van drie persluchthamers of voor het gebruik van raketboren.

Veel kracht betekent bij deze compressor niet hetzelfde als veel lawaai – integendeel: de meting van het geluidsniveau van de installatie (geluidsdrukniveau volgens ISO 3744) komt uit op 69 dB (A); een geluidsniveau van <98 dB (A) volgens 2000/14/EG wordt gegarandeerd. De "Mobilair 50" ontziet dus niet alleen de oliereserves, maar ook de oren van de persluchtgebruikers, omwonenden en voorbijgangers.

En bij de "Mobilair 50" betekent veel vermogen niet bepaald veel gewicht: de nieuwe compressor weegt met volle tank minder dan 750 kg. Daardoor is de verhouding gewicht en vermogen uitstekend en dat resulteert, vooral op de Europese markt, in twee belangrijke voordelen: de "Mobilair 50" mag ook zonder rijbewijs voor aanhangers vervoerd worden, en de installatie mag zonder oplooprem worden getrokken. Bovendien betekent een laag gewicht dat de compressor gemakkelijk te transporteren en te verplaatsen is.

Een aspect dat zeer gewaardeerd wordt, is de standaard ingebouwde, gepatenteerde antivriesregeling: deze beschermt, vooral in de overgangsperiode met vaak lage buitentemperaturen, de persluchtapparaten tegen vorst en voorkomt schade door corrosie. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en de levensduur van het gereedschap aanzienlijk.

Uiteraard beantwoorden ook verwerkingskwaliteit, bedienings- en onderhoudsgemak aan het niveau van een moderne bouwcompressor. Alle carrosserieonderdelen uit metaal zijn permanent beschermd tegen corrosie door een zinkvoorbehandeling en een poedercoatinglaag. De onderhoudsrelevante onderdelen zijn gemakkelijk toegankelijk, de bediening is eenvoudig: er is maar één schakelaar, het bedieningspaneel is overzichtelijk en de gebruiker wordt met duidelijke pictogrammen de weg gewezen.

C-Mobilair50PE-webOvertuigt door kracht, energiezuinigheid, gebruiksvriendelijkheid en uitstekende verhouding gewicht/vermogen, milieuvriendelijk gebruik en modern design: de 5 m³-compressor "Mobilair 50" met nieuwe PE-kap.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com