KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Nieuw: Bouwcompressor "Mobilair 43" met PE-kap

 

Ongeremd rendabel

pressinfo

Nu is het ook van de buitenkant te zien: De "Mobilair 43" heeft een frisse wind geïntroduceerd in de 4-m³-klasse van bouwcompressoren. Per direct is deze uitstekend presterende en rendabele machine niet alleen met de gebruikelijke metalen kap verkrijgbaar, maar ook met een dubbelwandige geluiddempende kap van PE.

De nieuwe dubbelwandige geluiddempende kap van de "Mobilair 43" met geïntegreerde wielkasten is zonder twijfel een eyecatcher. Hij bestaat uit rotatiegesinterde polyethyleen, is krasbestendig, zeer sterk en corrosievrij. En hij wijst net zo bescheiden en duidelijk op wat er onder de kap van deze compressor zit: dynamiek, efficiënt energieverbruik, gebruiksvriendelijkheid en milieuvriendelijk bedrijf.
De "Mobilair 43" levert 4,2 m³ perslucht per minuut bij 7 bar. Zijn kracht haalt hij uit een robuuste, watergekoelde Kubota viercilinder turbodieselmotor, die aangenaam opvalt door zijn stille werking. Dat geldt trouwens voor de hele installatie: met een geluidsdrukniveau van slechts 69 dB (A) (meetvlak-geluidsdrukniveau volgens ISO 3744) hoort de "Mobilair 43" tot de stillen in zijn klasse.

Zijn rendabiliteit dankt de met lage toerentallen werkende installatie aan een zeer efficiënte Kaeser schroefcompressorblok met "Sigma Profiel', een transmissieverlies vermijdende 1:1-aandrijving en de reeds genoemde viercilinder turbodiesel. Met een volle tank brengt de compressor minder dan 750 kg op de weegschaal. Zodoende bereikt hij niet alleen een uitstekende kracht-gewichtverhouding, maar biedt hij voor de Europese markt bovendien nog twee extra voordelen: 1. Ook beginnende bestuurders mogen de "Mobilair 43" zonder aanhangerrijbewijs transporteren. 2. De installatie mag in de EU zonder oplooprem worden getrokken. Wat ook belangrijk is, is dat een laag gewicht natuurlijk ook zorgt voor wendbaarheid en hanteerbaarheid bij het rangeren en transporteren.

Nog een belangrijk pluspunt is de standaard gepatenteerde anti-vriesregeling van de "Mobilair 43": deze beveiligt met name in de overgangstijd met relatief lage buitentemperaturen de gebruikte persluchtwerktuigen het best tegen bevriezing en corrosieschade, wat de betrouwbaarheid wat betreft inzet en levensduur aanzienlijk verhoogt.

Ook de verwerkingskwaliteit, de onderhouds- en gebruiksvriendelijkheid van de machine laten niets te wensen over: alle metalen carrosseriedelen zijn door middel van zinkbehandeling en poedercoating duurzaam tegen corrosie beschermd. De voor het onderhoud relevante componenten zijn goed toegankelijk, de bediening is eenvoudig. Er is slechts één schakelaar, het bedieningspaneel is overzichtelijk, en de bediener wordt met gemakkelijk te begrijpen pictogrammen geholpen.

C-Mobilair-43PEDe bouwcompressor "Mobilair 43" met PE-kap overtuigt onder andere door de grote gebruiksvriendelijkheid en een goede kracht-gewichtverhouding: bij een debiet van 4,2 m³/min brengt de ongeremde installatie minder dan 750 kg op de weegschaal.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com