KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Bouwcompressor Mobilair 200 met Sigma Control Mobil

 

Sterk en brandstofbesparend

pressinfo

De bouwcompressor Mobilair 200 van Kaeser Kompressoren levert 19,7 m³ perslucht per minuut bij 8,6 bar. Dat doet hij niet alleen zeer betrouwbaar maar ook erg efficiënt – onder andere dankzij de elektronische compressor- en motorsturing Sigma Control Mobil (SCM). Diverse uitrustingsmogelijkheden maken van deze compressor een echte persluchtallrounder voor de bouwwerf.

De Mobilair 200 wordt door een watergekoelde zescilinder Caterpillar dieselmotor met 146 kW aangedreven en produceert bij 8,6 bar 19,7 m³ perslucht per minuut. Op de overige beschikbare druktrappen 8, 6, 10, 12 en 14 bar bedragen de capaciteiten van de schroefcompressor met het energiebesparende Sigma Profiel 19,7, 18, 16 en 14,5 m³/min. Daarnaast is er voor de export naar landen buiten de EU nog een 7-bar versie met een capaciteit van 21,2 m³/min.

Dankzij de diverse uitrustingsmogelijkheden is de Mobilair 200 een uitgesproken veelzijdig inzetbare persluchtleverancier. Hij kan geleverd worden met geremd Alko onderstel met starre of in hoogte verstelbare dissel en voor stationaire opstelling ook op skids of machinevoeten. Men heeft geen vrachtwagen nodig als trekkend voertuig. De machine is uitgerust met verschillende persluchtbehandelingscomponenten, waardoor productie van koele, droge en olievrije perslucht, die vereist is voor onder meer betonsaneringen (volgens de norm ZTV-SIB) geen enkel probleem vormt. Naast de standaarduitvoering is er ook een versie voor zeer lage temperaturen voor gebruik bij omgevingstemperaturen tot -25 ℃.

Sigma Control Mobil bespaart brandstof en vereenvoudigt de bediening

Andere, wezenlijke voordelen biedt het installatiemanagement Sigma Control Mobil (SCM). Door nauwkeurige afstemming van het motorvermogen op de persluchtbehoefte wordt het vermogensrendement van de machine geoptimaliseerd en wordt er minder brandstof verbruikt. De druk van de installatie kan tot op 0,1 bar nauwkeurig direct op het display van Sigma Control mobil worden ingesteld. Dat vergroot het bedieningsgemak. De precieze drukinstelling, de aanpassing van het toerental en het elektronisch geregelde inlaatventiel maken met name in het deellastbereik ook duidelijke brandstofbesparingen mogelijk.

De intelligente sturing Sigma Control mobil is precies aangepast aan de Mobilair bouwcompressoren en de barre omstandigheden voor gebruik op een bouwwerf. Een robuuste metalen klep beschermt het bedieningselement met display en invoertoetsen. Uitgevoerd met elektrobeveiliging IP 65, is de schok- en trilresistente sturing toepasbaar in een temperatuurbereik van -20 °C tot +70 °C. Tot de veelzijdige functies van Sigma Control mobil behoren o.a. indicatie van de bedrijfsmodi, eenvoudige gebruikershulp, functiebewaking en foutdiagnose, evenals indicatie van de belangrijkste bedrijfsdata. Bovendien leiden verdere functies tot een hogere beschikbaarheid van de machine. Daartoe behoren bijvoorbeeld de diagnose van de motor, de bewaking van de totale installatie, waarschuwingen voor eventuele storingen evenals verschillende onderhoudsmeldingen.

M-200-Baustelle.jpgVeel power onder de kap: de Mobilair 200 met de energiebesparende sturing Sigma Control Mobil produceert 19,7 m³ perslucht per minuut (bij 8,6 bar) en kan uitgerust worden voor de meest uiteenlopende toepassingen. Een personenwagen kan de machine al trekken.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com