KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Mobilair M 171

 

Efficiëntie op de bouwplaats

pressinfo

Voor wie grote hoeveelheden perslucht nodig heeft, snel, effectief en kostenbesparend en bovendien milieuvriendelijk, is de nieuwe mobiele bouwcompressor M 171 de juiste keuze voor de persluchtproductie.

De M 171 is uitgerust met een zescilinder Deutz motor met een vermogen van 129 kW en levert bij 8,6 bar een volume van 17,0 m³/min perslucht. Daarnaast zijn er nog varianten tot 14 bar. Volgetankt heeft de basisinstallatie een gewicht van 2,7 t en valt daarmee in zijn klasse positief op door een relatief gering bedrijfsgewicht.

De Deutz motor is standaard uitgerust met een roetfilter dat voldoet aan de Europese uitlaatgasnorm IIIB. Deze bouwcompressor is daarmee geschikt voor elke milieuzone.

Bij de M 171 wordt gebruik gemaakt van een moderne energiezuinige blower die afhankelijk van de bedrijfstemperatuur regelt en daarmee tot 6% brandstof kan besparen. Daarnaast is de moderne compressorbesturing Sigma Control mobiel aan boord. Deze is eenvoudig te bedienen en biedt de mogelijkheid om de bedrijfsdruk in stappen van 0,1 bar tot 5 bar te begrenzen. Op deze manier kan de M 171 exact op de daadwerkelijke behoefte worden ingesteld. De besturing zorgt ook voor een besparende start/stop, geeft informatie over de bedrijfsgegevens en houdt de tijd tot het volgende onderhoud bij.

Na de optionele persluchtnakoeler zorgt een nieuwe axiale condensaatafscheider voor een nog betere afscheiding en minder drukverlies in het systeem. Het afgescheiden condensaat wordt zoals gebruikelijk via de hete uitlaatgassen verdampt. Wanneer gekozen is voor de optionele retourverwarming, is het mogelijk om de persluchuitgangstemperatuur, bvb. voor droogstralen, traploos in te stellen voor een optimaal resultaat. Vanzelfsprekend zijn de bovengenoemde varianten voor de persluchtproductie ook te combineren met een microfilter voor technisch olievrije lucht.

Naast de rij-installatie met oplooprem en in hoogte verstelbare resp. starre dissel zijn er ook stationaire varianten leverbaar.

M 171De M 171 heeft alles wat voor een grote vraag naar perslucht nodig is. Hij is toegestaan in elke milieuzone, is energiebesparend, betrouwbaar en effectief en beschikt over enkele extra's die persluchttoepassingen tot een kinderspel maken.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com