KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Nieuwe hightech mobiele compressor "Mobilair 135"

 

Intelligente sturing voor meer efficiëntie

pressinfo

Kaeser brengt onder de naam "Mobilair 135" een mobiele compressor op de markt met een elektronische compressor- en motorsturing "Sigma Control mobil" (SCm). De generatorversie van de nieuwe compressor is een echte innovatie: SCm regelt flexibel, op basis van het verbruik, het generatorvermogen en het debiet. Daardoor staan altijd de maximaal mogelijke persluchthoeveelheden en elektrische energie ter beschikking.

De door een viercilinder Deutz-dieselmotor aangedreven "Mobilair 135" produceert 13 m³/min perslucht bij 10 bar. Het motorvermogen bedraagt 122 kW. Op de drukniveaus 12 en 14 bar bereikt de schroefcompressor met het energiebesparende "Sigma Profiel" debieten van 12 respectievelijk 10,5 m³/min. De installatie rust op een robuust AlKo-chassis met een draagkracht van 2.700 kg.

De verschillende opties maken de "Mobilair 135" tot een veelzijdige, inzetbare energieleverancier op de bouwwerf: de machine is ook leverbaar met skid in plaats van een rijchassis. En door de inbouw van diverse behandelingscomponenten is productie van gekoelde, gedroogde en olievrije perslucht, die o.a. vereist is voor betonsanering (volgens de norm ZTV-SIB) of voor de productie van zuivere lucht, mogelijk.


Nieuw: optimale productie van perslucht en tegelijk stroom

"Sigma Control mobil" (SCm) verhoogt door exacte afstemming van het motorvermogen op de persluchtbehoefte het rendement waardoor het brandstofverbuik van de installatie zakt. Bij de versies die naar keuze uitgevoerd zijn met een 15 kVA-generator, communiceert SCm bovendien met de generator die de spanning en frequentie meldt. Afhankelijk van de vermogensafname aan de generator worden via de elektronische regeling van het luchtinlaatventiel de persluchtdebieten dynamisch aangepast. Dat betekent dat de perslucht- en stroomopwekking zo worden geregeld dat de motor niet overbelast wordt. Voordeel voor de gebruiker: maximale persluchtdebieten bij een minimaal brandstofverbruik. Nog een voordeel van de elektronische inlaatventielregeling: de installatiedruk kan tot 0,1 bar nauwkeurig op de display van de "Sigma Control mobil" worden ingesteld. Dat verhoogt niet alleen het bedieningscomfort; de precieze drukinstelling, de aanpassing van het toerental en het elektronisch geregelde inlaatventiel zorgen vooral in deellastbereik voor een duidelijke brandstofbesparing.

De intelligente besturing "Sigma Control mobil" is exact afgestemd op de mobiele compressoren en op de barre omstandigheden voor het gebruik op een bouwwerf. Een robuuste metalen klep beschermt het bedieningspaneel met display en invoertoetsen. De machine is vervaardigd met elektrobeveiliging IP 65 en de schok- en trilbestendige sturing kan worden gebruikt bij temperaturen tussen -20 °C tot +70 °C. De veelzijdige functies van de "Sigma Control mobil" zijn o.a. indicatie van de bedrijfsmodi, een eenvoudige gebruikshandleiding, functiecontrole en foutdiagnose, maar ook indicatie van de belangrijkste bedrijfsgegevens. Daarnaast leiden andere functies tot een hogere beschikbaarheid van de machine. Dit zijn o.a. diagnose van de motor, controle van de complete installatie, waarschuwingen voor eventuele storingen alsook de nodige onderhoudsmeldingen.

C-Mobilair-135.jpgHoog debiet, energiezuinig, veelzijdige gebruiksmogelijkheden en (naar behoefte) geoptimaliseerde productie van perslucht en stroom op hetzelfde moment – dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe mobiele compressor "Mobilair 135".

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com