KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Elektrobouwcompressoren: het perfecte alternatief

 

pressinfo

Géén uitstoot en een pak voordeliger in gebruik: vergeleken met traditionele modellen zijn bouwcompressoren met elektroaandrijving een lonend alternatief als er stroomvoorziening is.

Of het nu gaat om toepassingen op een grote bouwwerf, in binnensteden of in gebouwen: bouwcompressoren met elektroaandrijving zijn niet alleen emissievrij, ze werken ook stil. Bovendien valt hun gebruikskostenplaatje duidelijk goedkoper uit in vergelijking met dieselvarianten. Daarom biedt Kaeser Kompressoren de succesvolle modellen van zijn Mobilair series M27, M31 en M50 voortaan ook aan met een elektromotor met een vermogen tussen 15 en 25 kW. De klassieke varianten blijven beschikbaar. De capaciteiten liggen tussen 2 en 5 m³/min en de drukken tussen 7 en 14 bar.

De machines zijn geschikt voor gebruik in alle gevoelige omgevingen. Ze kunnen niet alleen worden ingezet in milieuzones maar ook bijvoorbeeld in de nabijheid van ziekenhuizen. En op grote bouwwerven met stroom loont het gebruik ervan nog meer, aangezien stroom meestal een pak goedkoper is dan brandstof en ook de onderhoudskosten aanzienlijk lager liggen. Ook in de tunnelbouw of als tijdelijke compressor voor een industrieel station bewijzen ze hun nut als waardevolle helpers.

Bovendien zorgen de IE3 “Premium Efficiency”-motoren met hun voor bouwwerven geschikte IP55-beschermingsklasse en isolatieklasse F voor een zo laag mogelijk energieverbruik.

De mobiele e-bouwcompressoren zijn standaard uitgerust met de Sigma Control smart compressorensturing met kleurendisplay en gepatenteerde antivriesregeling. Dankzij Sigma Control Smart zijn ze uiterst eenvoudig te bedienen. Zo kan de druk gemakkelijk worden ingesteld via het overzichtelijke kleurendisplay. Op aanvraag is ook een start-stopautomaat configureerbaar. De antivriesregeling behoedt het gebruikte gereedschap voor vorst- en corrosieschade. Voor hogere eisen aan de persluchtkwaliteit kan er ook gekozen worden voor een persluchtnakoeler. Daarbij wordt het ontstane condensaat op een milieuvriendelijke manier in een jerrycan opgevangen.

Wat de kap betreft, is er voor de modellen keuze uit een kap van rotatiegesinterd polyethyleen of metaal. Naast de mobiele varianten zijn er ook stationaire opgenomen in het gamma.

M31 EBeproefde Kaeser kwaliteit nu ook met elektroaandrijving. De nieuwe mobiele bouwcompressoren kunnen ook worden gebruikt in omgevingen waar er superstrenge voorwaarden gelden.

M31 E

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com