KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Compressoren Dental-serie. energiebesparend en geluidsarm

 

Optimale koeling

pressinfo

Persluchtsystemen voor tandartspraktijken, tandheelkundige klinieken en tandtechnische laboratoria moeten aan hoge eisen voldoen: ze moeten vooral uiterst betrouwbaar, efficiënt en milieuvriendelijk zijn. Kaeser heeft daarom zijn beproefde Dental-compressoren uitgerust met een optimaal koelsysteem.

De compressoren uit de de Dental-serie beschikken over een zeer efficiënte persluchtnakoeler. Deze ringkoeler verlaagt de temperatuur van perslucht nog meer voordat deze in de nageschakelde droger stroomt. Het resultaat is een hogere droogheidsgraad van de geproduceerde perslucht.

Voor de geluidsarmere versies werd de geluiddempende kap dienovereenkomstig aangepast. Daarom hebben ook de geoptimaliseerde compressoren uit de Dental-serie in de geluidsarmere uitvoering een extreem laag geluidsdrukniveau van slechts 52 of 60 dB (A). De kap bestaat uit metaal met poedercoating met een glad oppervlak dat eenvoudig en effectief kan worden gedesinfecteerd. Voor de montage hoeft de compressor niet van de stroom worden afgesloten. Voor ontluchting zorgt de grote ventilator van de compressor en niet, zoals meestal, een kleine aparte ventilator in kap. Grote, door coulissen geluidgedempte openingen in de behuizing zijn bestemd voor de aanzuig-, koellucht en luchtafvoer.

Afhankelijk van het model kunnen de installaties één, twee tot drie of vier tot vijf behandelingsunits van perslucht voorzien. Hun debiet bij continu gebruik zijn 52, 135 3n 225 l/min bij respectievelijk 5 bar.
Praktijken of laboratoria die meer perslucht gebruiken, kunnen kiezen voor de versie Dental 5/2T met twee compressoraggregaten (op foto rechts); hier is het maximale debiet 524 l/min. Omdat compressoren van deze afmeting altijd in een aparte ruimte moeten worden geplaatst en de installaties sowieso geluidsarm zijn, wordt bij deze versie geen geluiddempende kap aangeboden.

Voor een optimale persluchtbehandeling zorgt een Seccomat adsorptiedroger met ingebouwd fijnfilter. Naast een inschakelduur van honderd procent van de compressor zorgt de sturing van de persluchtdroger met het bewezen Permanent Power System (PPS) ook voor een aanzienlijke energiebesparing.

B-Kaeser-Dental-webDe bewezen compressoren van de Dental-serie beschikken over een zeer efficiënt nakoelsysteem voor een optimale persluchtdroging.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com