KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Boosters ook voor lagere vermogens

 

Perslucht tot 45 bar rendabel produceren

pressinfo

Voor toepassingen waarvoor naast de normale stuur- en werklucht ook sterker gecomprimeerde proceslucht nodig is, is het gebruik van boosters zinvol. De vroeger gangbare maximumdruk voor deze compressoren van 40 bar is tegenwoordig voor veel toepassingen zoals de productie van PET-flessen niet meer toereikend. Vandaar dat Kaeser met de N-serie boosters aanbiedt om de voorgecomprimeerde lucht afgestemd op de toepassing, betrouwbaar en voordelig tot 45 bar (ü) te comprimeren.

Het fijn gestaffelde programma dekt een vermogensbereik tot 18,5 kW af. Met de modellen N 253-G, N 351-G en N 502-G in tweecilinderuitvoering zijn nu ook in het lagere vermogensbereik van 7,5 tot 18,5 kW efficiënte boosters voor perslucht tot 45 bar leverbaar. De compressoren uit de N-serie zijn zuigercompressoren met twee cilinders, die met zeer lage toerentallen van 740 tot 1320 min-1 en vermogens tussen 7,5 en 18,5 kW werken. De mogelijke inlaatdruk bedraagt 5 tot 13 bar, de einddruk maximaal 45 bar, met een volumestroom tussen 0,99 en 5,49 m³/min. Voor een optimale krachtoverbrenging van motor op compressorblok en minder onderhoud zorgt bij de tweecilinderuitvoeringen een riemaandrijving met handmatige naspanning. Ook de efficiënte nullast-uitschakelregeling bespaart energie: hiermee kan het compressorvermogen zeer nauwkeurig en dus rendabel aan de heersende persluchtbehoefte worden afgestemd. Speciale in het beschermingsrooster van de aandrijfriem geïntegreerde luchtgeleidingsplaten garanderen een uitstekende koeling van de compressor. Een grote luchtgekoelde persluchtnakoeler zorgt voor optimale temperatuuromstandigheden voor nageschakelde behandelingsapparaten bij de aggregaten met twee cilinders.

Met een combinatie van deze boosters en de energiezuinige Kaeser schroefcompressoren kunnen zeer rendabele voorzieningsconcepten voor de meest uiteenlopende persluchttoepassingen in het drukbereik tot 45 bar worden gerealiseerd. Een typisch toepassingsgebied is de persluchtvoorziening van installaties voor de productie van PET-flessen. Kaeser biedt daarvoor ook kant-en-klare totaaloplossingen aan onder de naam "Sigma PET Air".

B-Booster-webDe nieuwe boosters van Kaeser leveren perslucht tot 45 bar. Ze zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, zoals de persluchtvoorziening van installaties voor de PET-flesproductie, waarbij een voordelige en energiebesparende productie van sterk gecomprimeerde perslucht erg belangrijk is.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com