KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Boosters: compacter, stiller, frequentiegeregeld

 

Kaeser boosters met een aandrijfvermogen van 22 tot 45 kW presenteren zich per direct in een volledig nieuwe vorm: als compacte, ruimtebesparende, vibratie- en geluidsarme complete installaties. Bovendien zijn ze binnenkort ook frequentiegeregeld leverbaar. Door een groot aantal verdere verbeteringen, zoals bvb. een geoptimaliseerde koeling, worden de systeem- en energiekosten verder gereduceerd.

Tot nu toe waren de boosters in deze klasse alleen leverbaar in de gebruikelijke variant zonder Sigma Frequency Control (SFC). De nieuwe aandrijffunctie zorgt ervoor dat de booster zich bij de ingang beter aanpast aan het vermogen van de voorgeplaatste compressor. Hiermee wordt het mogelijk dat deze op zijn beurt de, bij veel toepassingen optredende, relatief hoge schakelfrequentie kan reduceren. Omdat toepassingen niet altijd constant met dezelfde druk werken, moeten boosters soms een aanzienlijk hogere druk opwekken dan voor de toepassing eigenlijk nodig is. De SFC-functie draagt ertoe bij, het geleverde vermogen zo constant mogelijk aan het systeem aan te passen. Dit reduceert aan beide kanten zowel de schakelverschillen, een potentieel ontstaande overdruk, lekkage, als ook de belasting van de machine. Al deze punten leveren een bijdrage aan de energiebesparing.

Plug & Run

De nieuwe bouwwijze als complete installatie in een modern design bespaart ruimte (nog slechts ca. 2,3 m² i.p.v. tot nu toe 5 m²) en maakt het onderhoud door de goed doordachte opstelling van de componenten nog eenvoudiger. Niet alleen de behuizing met geïntegreerde nakoeling maar ook de vibratiearme basisopbouw maken de booster duidelijk stiller. De boosters worden aansluitklaar geleverd. Hierdoor wordt de installatie aanzienlijk vereenvoudigd.

Besturing heeft het overzicht

De geïntegreerde besturing Sigma Control 2 met speciale booster-software zorgt voor een optimaal bedrijf van de installatie en maakt via Ethernet verbinding mogelijk met bovenliggende besturingssystemen. Hierdoor wordt optimalisatie van het totale station mogelijk gemaakt omdat de verschillende componenten perfect op elkaar afgestemd kunnen worden. Bovendien is zo een toepassing volgens een Industrie 4.0 concept mogelijk.

Booster DNDe nieuwe Kaeser boosters presenteren zich in een compact, modern design met frequentieregeling.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com