KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Airbox/Airbox Center – hoogwaardige perslucht efficiënt produceren

 

Stil, zuinig, olievrij

pressinfo

Toegegeven: het idee om een olievrije zuigercompressor in te bouwen in een geluiddempende behuizing is niet nieuw voor de tandheelkundige branche. Kaeser heeft dit bewezen concept echter gecombineerd met de modernste compressortechniek. Het resultaat zijn efficiënte productoplossingen voor kwalitatief hoogwaardige perslucht in grotere praktijken, tandheelkundige klinieken of tandtechnische laboratoria: Airbox Dental en Airbox Center Dental. De compressoren dekken een capaciteitsbereik van 0,25 tot 0,90 m³/min bij motorvermogens van 2,2 tot 7,5 kW.

Met de productnaam Airbox Dental bouwt Kaeser Kompressoren bewust voort op zijn bewezen concept: een krachtige, olievrije zuigercompressor met een geluiddempende behuizing. De Airbox Dental serie, bestaande uit twee installatiegroottes en vijf verschillende vermogensklassen, biedt de exploitant duidelijk meer: de kern van elke Airbox Dental installatie is een olievrije, direct gekoppelde zuigercompressor uit de serie KCT. Een opvallend kenmerk is het innovatieve Airbox koelconcept: door de uitgekiende leiding van de koelluchtstroom wordt een zeer werkzame koeling van het hele aggregaat bereikt. Dat maakt een voor zuigercompressoren ongebruikelijke inschakelduur van de installaties van tot 100 procent mogelijk en een inzet bij hoge omgevingstemperaturen. Een ander, belangrijk voordeel – de lage geluidsemissie – berust op het genoemde Airbox principe: afhankelijk van de vermogensklasse is het geluidsniveau van de installaties slechts 58 tot 66 dB (A). Voor een betrouwbaar en economisch geoptimaliseerd bedrijf zorgt de elektronische sturing Sigma Control basic.


Air Center Dental: rendabele totaaloplossing die weinig ruimte inneemt

Gebruikers die een efficiënte totaaloplossing voor hun perslucht wensen, kunnen kiezen voor de Airbox Center Dental. Kernelement van de ook in vijf vermogensklassen leverbare, aansluitklare Airbox Center Dental modellen is het hierboven beschreven Airbox Dental compressoraggregaat met geluiddemping. Capaciteiten en vermogenswaarden zijn bijgevolg gelijk. Maar met de Airbox Center Dental is niet alleen rendabele en geluidsarme persluchtproductie mogelijk maar ook toepassingspecifieke behandeling en opslag van de perslucht. Daarvoor werd een persluchtketel met een capaciteit van respectievelijk 200 l en 270 l (bij de drie grotere modellen) ingebouwd. Een aangebouwde koeldroger zorgt voor betrouwbare persluchtdroging en, indien nodig, kan een filtercombinatie nog worden nageschakeld. Zo staat de gebruiker met de Airbox Center Dental een compleet persluchtstation ter beschikking, dat nauwelijks meer ruimte inneemt dan het vergelijkbare Airbox Dental model.

Beide versies – Airbox Dental en Airbox Center Dental – kenmerken zich niet alleen door hun efficiëntie en verfijnde constructie maar ook door een hoge betrouwbaarheid en lage onderhoudsbehoefte.

Vernuftige productoplossingen voor efficiënte en geluidsarme productie van hoogwaardige perslucht voor de tandheelkundige branche: Airbox Dental en Airbox Center Dental (foto). Kern van beide installaties is een krachtige, olievrije zuigercompressor.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com