KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Wereldprimeur voor de i.HOC

 

Efficiënt droge perslucht produceren, dankzij geïntegreerde regeneratie

pressinfo

i.HOC is de naam van de nieuwe geïntegreerde aanbouw-rotatiedroger voor olievrij comprimerende schroefcompressoren van Kaeser Kompressoren. De i.HOC levert veilig en stabiel, zelfs onder ongunstige omgevingsomstandigheden, perslucht met een dauwpunt tot -40 °C en bespaart daarbij ook nog eens energie.

i.HOC staat voor "integrated heat of compression dryer". Dat betekent dat de warmte die bij de persluchtcompressie ontstaat, wordt gebruikt voor de regeneratie van het droogmiddel. Deze hoeveelheid warmte is min of meer gratis beschikbaar. Er is geen extra investering in energie voor het droogproces nodig. Het resultaat is maximale efficiëntie bij een veilige droging en tegelijkertijd lagere energiekosten, ook bij variabele productiehoeveelheden.

In tegenstelling tot de systemen die momenteel op de markt zijn, maakt i.HOC gebruik van de volledige hoeveelheid warmte. Hierdoor kunnen ook onder ongunstige omgevingsvoorwaarden zoals lage druk, hoge temperaturen of geringe belasting op een veilige manier lage dauwpunten worden gerealiseerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door een zeer efficiënte en regelbare radiale blower die enerzijds het drukverlies in het droogproces compenseert en anderzijds de droging automatisch aanpast aan de meest uiteenlopende bedrijfsvoorwaarden.

Bij het door Kaeser gepatenteerde proces wordt gebruik gemaakt van geïntegreerde regeneratie waardoor veilig drogen zonder aanvullende elektrische verwarming wordt gegarandeerd, ook bij een omgevingstemperatuur tot 45 °C.

Het volledige proces wordt perfect geregeld door de geïntegreerde compressorsturing Sigma Control 2. Deze regelt onder andere de radiale blower en de aandrijving van de trommel in de aanbouw-rotatiedroger i.HOC. Onder alle omstandigheden en voor elke benodigde productiehoeveelheid zorgt de automatisch aanpassing ervoor dat ook lage dauwpunten tot -20 °C, onder speciale omstandigheden zelfs tot -40 °C, stabiel en veilig worden gerealiseerd.

De goed doordachte compacte bouw van de installatie maakt niet alleen een eenvoudige en kostenefficiënte installatie mogelijk, maar biedt ook optimale mogelijkheden voor onderhoud en vereist een relatief klein vloeroppervlak.

Als extra voordeel van de Kaeser Systems i.HOC is dankzij de actieve regeneratie bij watergekoelde olievrij comprimerende schroefcompressoren een hoge mate van hergebruik realiseerbaar omdat hiervoor gebruik kan worden gemaakt van de compressorkoeling. Het warmteverlies dat bij traditionele systemen ontstaat door de aparte drogerkoeling wordt geheel vermeden. Hierdoor wordt nog eens extra bespaard op de energiekosten die anders zouden ontstaan voor het opwekken van proceswarmte of verwarming.

ihocDe olievrije comprimerende schroefcompressor met geïntegreerde aanbouw-rotatiedroger i.HOC levert betrouwbaar en stabiel perslucht met een dauwpunt tot -40 °C en bespaart gelijktijdig energie en ruimte.

î.HOC

i.HOC

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com