KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Energiebesparend compact persluchtstation SXC

 

Veel perslucht, weinig ruimte

pressinfo

Wie perslucht geluidsarm en energie- en kostenbewust wil opwekken, heeft oplossingen nodig die op de toepassing zijn afgestemd. Met het compacte station SXC biedt Kaeser een speciaal voor het ambachtelijk bedrijf ontwikkeld concept voor persluchtopwekking aan. In vergelijking met een zuigercompressor van hetzelfde vermogen kan met de SXC per jaar rond 800 euro aan energiekosten worden bespaard.

Bij veel ambachtelijke bedrijven staat nog een oudere zuigercompressor, die ook na vele jaren trouw zijn diensten verricht. Dat is goed en zegt ook iets over de kwaliteit van de machine. Wat minder goed is, is dat de machine weliswaar betrouwbaar de benodigde perslucht produceert, maar daarbij vaak voor hoge energiekosten zorgt. Jaar na jaar worden er zo honderden euro's aan onnodige stroomkosten uitgegeven. Daarbij komt nog dat zuigercompressoren van een ouder type niet alleen energie- en plaatsverkwistend zijn, maar ook nog eens te veel lawaai produceren. Persluchtopwekkers die enerzijds weinig ruimte innemen en anderzijds betrouwbaar, energiezuinig en stil hun werk doen, zijn nu in trek. Aan al deze eisen wordt uitstekend voldaan door de SXC-serie.

Onder een uiterlijk mooie en corrosievrije behuizing van rotatiegesinterd polyethyleen gaat een compleet, modern persluchtstation schuil: Dit station bestaat uit een schroefcompressor met ondergebouwde koeldroger, ruimtebesparend daarachter geplaatst het drukvat en de elektronisch niveaugestuurde condensaataftap. De laatstgenoemde voert betrouwbaar zonder verlies aan energie het condensaat uit het drukvat en de koeldroger af. De eigenlijke kern van het systeem is een sterke en geruisarme Kaeser-schroefcompressor met SIGMA PROFIEL. Dit geoptimaliseerde schroefrotorprofiel zorgt voor meer perslucht bij een gereduceerd energieverbruik. Bij een aandrijfvermogen van 2,2 tot 5,5 kW en een persluchtdebiet van 0,34 tot 0,8 m³/min (bij 8 bar) kan voor de meest uiteenlopende toepassingen een SXC-configuratie worden samengesteld. De vier SXC-modellen produceren perslucht op slechts 0,62 vierkante meter. Hun breedte van slechts 61,5 cm komt vrijwel overeen met die van een wasmachine. De besturing SIGMA CONTROL basic met een efficiënte start-stop regeling garandeert een betrouwbare en economisch geoptimaliseerde werking van het systeem.

A-SXCHet persluchtstation SXC combineert schroefcompressor, koeldroger en een 215 liter persluchtketel op een zeer kleine ruimte. Met een geluidsniveau van maximaal 69 dB (A) is het station uitgesproken stil.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com