KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Vernieuwing van de succesvolle SM-serie

 

Kleine maar krachtige compressoren

pressinfo

Succes is meestal geen toeval en dat wil Kaeser met de gelijknamige opvolger van de SM-serie bewijzen. Deze zal namelijk het succes van zijn voorganger alle eer aandoen en mogelijk zelfs overtreffen.

De schroefcompressoren van de SM-serie waren steeds synoniem voor het betrouwbaar leveren van perslucht tot een debiet van 1,15 m³/min. De nieuwe installaties moeten hiervoor beslist niet onderdoen, integendeel! Ze profiteren van de ontwikkeling en verbeterde technologie van de grotere schroefcompressoren van Kaeser Kompressoren. Het doel van die ontwikkeling is steeds het optimaliseren van o.a. het rendement, de geluidsemissie, de koeling en design en dit alles met behoud van de standoppervlakte (deze bedraagt slechts 0,49 m² in de standaardversie).
Het resultaat mag gezien worden: de modellen, SM 9 (5,5 kW) en SM 12 (7,5 kW) leveren met een debiet van 0,9 en 1,2 m³/min bij 8 bar, meer perslucht dan hun voorgangers en ze zijn zelfs in een 11- en 15 bar-versie verkrijgbaar. De al bestaande modellen met een vermogen van 5,5 en 7,5 kW (SM 9 en 12), worden uitgebreid met een 9 kW-versie, die 1,5 m³/min bij 8 bar levert. Daarnaast zijn er nog de installaties met een aangebouwde koeldroger die thermisch geïsoleerd is van de compressor, dit zijn de zogenaamde „T“-versies. Deze produceren droge perslucht die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De SM 12 is bovendien beschikbaar als „SFC“-versie, d.w.z. met toerentalregeling, die tevens met de koeldrogermodule kan gecombineerd worden (SM 12 T SFC).

T-ALIGN: justify">Voor gebruikers die zeer economische en droge perslucht willen produceren maar die slechts een kleine oppervlakte ter beschikking hebben, bestaan er de “Aircenter “-modellen van de 3 voorgenoemde versies met een droger gemonteerd op een persluchtketel van 270 l. De drie modules – compressor, droger en persluchtreservoir – zitten in één behuizing zodat ze optisch gezien één geheel lijken. Ook de SM 12 versie „Aircenter“ bestaat met toerentalregeling.

Wanneer men een eerste blik werpt op de "Aircenter", valt onmiddellijk het antracietkleurige paneel op. Dit paneel kan gemakkelijk gedemonteerd worden en staat dus toe dat de onderdelen makkelijk bereikbaar zijn bij onderhoud.
Deze onderhoudsvriendelijkheid is slechts één van de vele kenmerken van de nieuwe SM-compressoren: de oliegeïnjecteerde schroefblokken met geoptimaliseerd "Sigma-profiel" zorgen voor een optimale luchtcirculatie en de zuinige IE3-motoren garanderen een excellent specifiek vermogen en daardoor dus een verhoogd energetisch rendement. De steeds optimale transmissie van de motor op het compressorblok wordt verzekerd door een geribde aandrijfriem met automatische riemaanspanner. Dankzij de efficiëntie van de geluiddempende materialen en de lage toerentallen bedraagt de geluidsemissie slechts 64–66 dB(A) en behoren de machines tot de stillere in hun klasse.
Verder voorziet een hoogefficiënte koelsysteem de motor en olie/perslucht-koeler van frisse omgevingslucht zodat gegarandeerd wordt dat de uitgangstemperatuur zo laag mogelijk blijft.

De interne compressorsturing „Sigma Control basic“ zorgt voor de exacte afstemming van het compressorvermogen op het reële persluchtverbruik en bewaakt de werking van de compressor. Gebruikers die de installatie op hun lokale sturingssysteem willen aansluiten kunnen voor de sturingsvariant “Sigma Control 2” opteren.

A-SM-webDe nieuwe compressoren van de SM-serie, met een debiet van 0,9 tot 1,5 m³/min, zijn krachtig, stil en makkelijk te onderhouden. Naast de standaardversies bestaan er ook uitvoeringen met een aangebouwde koeldroger, toerentalregeling en persluchtreservoir (Aircenter).

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com