KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

Nieuwe reeks schroefcompressoren in de FSD-serie

 

Luchtkoeling vermindert de kosten

pressinfo

Voor bedrijven met een hoog persluchtverbruik is de betrouwbare en zuinige productie van perslucht zeer belangrijk. Met de nieuwe direct aangedreven plaatsbesparende schroefcompressoren van de FSD-serie met luchtkoeling, biedt Kaeser Kompressoren een zowel krachtige als efficiënte oplossing die voldoet aan alle vereisten.

Luchtkoeling van schroefcompressoren is tot 60% goedkoper dan waterkoeling. De nieuwe modellen van de FSD-serie bieden dit voordeel ook aan, in het segment boven de 250 kW. Dit dankzij het hoogefficiënte koelsysteem van Kaeser: de radiale ventilator van het koelsysteem zuigt koude omgevingslucht door de koeler, wat voorverwarming van de lucht vermijdt en dus efficiëntere koeling en besparingen tot gevolg heeft. Dit koelsysteem blijft zelfs bij extreme omgevingstemperaturen tot 45 °C betrouwbaar werken. Maar daarmee zijn de goede eigenschappen van de FSD-modellen geenszins uitgeput. Ook op het gebied van energie-efficiëntie, kleine standplaats, lage geluidsemissie, eenvoudige, onderhoudsvriendelijke constructie en betrouwbaarheid laten ze niets te wensen over.

De basis voor dit optimale rendement zijn het schroefcompressorblok met Sigma Profiel, de 1:1-aandrijving en de energiebesparende IE3-motoren, die een laag toerental van 1490 toeren/min hebben.
1:1-aandrijving houdt in dat motor en compressorblok rechtstreeks gekoppeld zijn en dus met hetzelfde toerental draaien. Dit zorgt voor een verlaging van het energieverbruik, onderhoudsbeurten en het geluidsniveau. Een nieuw ventilatiesysteem met radiale ventilator en een koelsysteem met innovatieve luchtgeleiding zorgt voor een efficiënte koeling. De ventilator verbruikt niet alleen minder energie, hij heeft vier keer meer vermogen beschikbaar voor wanneer extra lange afvoerkanalen worden aangesloten. De FSD-compressoren kunnen ook geleverd worden met waterkoeling.

Alle FSD-schroefcompressoren zijn uitgerust met de interne compressorsturing “Sigma Control 2”, deze zorgt ervoor dat het vermogen van de compressor continu afgestemd is op het reële persluchtverbruik zodat een optimaal energieverbruik en dus energiebesparing gegarandeerd wordt. Ze is zeer gebruiksvriendelijk en kan perfect op de sturing voor compressorstations, Sigma Air Manager, aangesloten worden. Deze laatste coördineert de werking van maximaal 16 compressoren en andere persluchtcomponenten bij minimale drukverschillen tot een uiterst flexibel en efficiënt geheel, minimaliseert de nullasttijden van de machines en verschaft inzicht in de kostenstructuur.

Voor sommige toepassingen is het gebruik van een compressor met frequentiesturing zoals de « Sigma Frequency Control (SFC) » aan te raden, daarom bestaat inde FSD-serie ook een SFC-versie. Binnen het voorziene regelbereik past deze sturing het toerental van de compressor traploos aan het actuele persluchtverbruik aan.

Met FSD-schroefcompressoren kunnen besparingen tot 30% gerealiseerd worden wanneer de compressoren en alle persluchtcomponenten perfect op mekaar afgestemd werden.

A-FSD-webDoor de nieuwe FSD-schroefcompressoren van Kaeser zijn de voordelen van luchtkoeling nu ook beschikbaar in het vermogensbereik boven 250 kW. Bovendien bieden deze installaties alle voordelen van de moderne modulaire installaties en produceren ze betrouwbaar en zuinig perslucht.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com