KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

CSD/CSDX: Energiebesparingen dankzij IE4-motoren

 

pressinfo

Een hoog vermogen en een hoge betrouwbaarheid bij een laag energieverbruik en een kleine standplaats - dat zijn de belangrijkste kenmerken van de fluidgekoelde schroefcompressoren van de "CSD" en "CSDX"-serie. De serie is nu uitgerust met IE4-motoren, waardoor ze nog efficiënter kan werken en klaar voor de toekomst is.

Kaeser is de norm bij uitstek en rust de compressoren uit deze serie nu al standaard uit met IE4-motoren. Dit betekent dat persluchtstations ook in de toekomst kunnen voldoen aan alle wettelijke vereisten en daarbovenop brengt dit verdere energiebesparingen van ongeveer één procent met zich mee. De CSD- en CSDX-installaties besparen zo het viervoudige op energie: 1. De schroefrotoren van het blok zijn uitgerust met het verder ontwikkelde "Sigma Profiel", dat een optimale stroming van de lucht garandeert. Door deze en nog andere maatregelen, zoals vermindering van de interne drukverliezen, kon het specifieke vermogen in vergelijking met voorgaande modellen met drie tot zes procent worden verbeterd. 2. De reeds vermelde IE4-motoren ("Super Premium Efficiency") garanderen de hoogste energie-efficiëntie. 3. Ze zijn uitgerust met een economische 1:1-aandrijving, die de kracht van de motor zonder de overdrachtsverliezen van een tandwielkast of riemaandrijving overbrengt. 4. De interne sturing "Sigma Control 2" op basis van een industriële pc met vijf reeds voorgeprogrammeerde sturingsvarianten kan het debiet optimaal aanpassen aan het persluchtverbruik en bespaart zo extra energie.

Met motorvermogens tussen 45 en 90 kW bestrijken de vijf modellen van beide series een debietbereik van 8,3 tot 16,1 m³/min (bij 8,5 bar) en zijn geschikt voor drukken tot 15 bar.

"Sigma Control 2" biedt nog verdere voordelen: variabele interfaces en een nieuwe insteekbare communicatiemodule zorgen voor meer flexibiliteit bij het aansluiten op machineoverkoepelende persluchtmanagementsystemen zoals Sigma Air Manager 4.0, computernetwerken of systemen voor diagnose en bewaking op afstand zoals Sigma Smart Air. De communicatie met de installatie op de plaats van gebruik wordt eenvoudiger door een groter display. Een kaartslot voor SD-geheugenkaarten versnelt het uitlezen van de opgeslagen gegevens en het actualiseren van de software. Bovendien maakt een RFID-afleesapparaat het mogelijk de service te standaardiseren, de servicekwaliteit nog meer te verhogen en deze op professionele wijze te waarborgen. "Sigma Control 2" is ook belast met de bewaking van de compressor en de koeldroger of frequentieomvormer (voor zover aanwezig).

Het zeer werkzame koelsysteem van de nieuwe installaties zorgt voor extreem lage persluchtuitgangstemperaturen. Het systeem bevat ook een condensaatafscheider met automatisch bewaakte aftap. Hiermee kan al meer dan 95 procent van het ontstane condensaat uit de luchtstroom worden afgescheiden. De koelers bevinden zich aan de achterkant van de installatie, waar een grote aanzuigopening voor de koellucht ter beschikking staat. Dankzij dit systeem en zijn thermisch ontlastende werking worden de efficiëntie en betrouwbaarheid van de nageschakelde persluchtbehandeling aanzienlijk verbeterd.

Dat de installatie milieuvriendelijk is, zien we ook aan het fluid-filterelement: dit is metaalvrij uitgevoerd en kan na gebruik zonder verdere behandeling thermisch worden afgevoerd.

Naast de standaardversies zijn ook versies met aangebouwde koeldrogermodule verkrijgbaar, die persluchtproductie en -droging op een kleine standplaats combineren. De koeldroger is van een afmeting die geschikt is voor hoge omgevingstemperaturen en werkt met een zeer laag drukverlies. In vergelijking met de vorige versie onderscheidt deze versie zich door een nog lagere energiebehoefte en een bijna 50 procent lagere koelmiddelhoeveelheid. De droger zit in een aparte behuizing en kan dus door de compressor niet thermisch worden beïnvloed.

De CSD en CSDX zijn ook leverbaar met toerentalregeling en zijn ontworpen, net als de standaard installaties, voor optimale zuinigheid, bedrijfszekerheid en onderhoudsvriendelijkheid.

A-CSD-webDe schroefcompressoren van de series CSD en CSDX combineren met de zuinige IE4-motoren voor hun debiet van 8,3 tot 16,1 m³/min prestaties en betrouwbaarheid met energie-efficiëntie, een kleine standplaats en een minimum aan onderhoud.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
Gegevensbescherming, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com