KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Beurskalender
  Product news
Persberichten
    Press photos
    Press contact
  KAESER REPORT
  Reach
 
  

"Aircenter" tot 2,5 m³/min debiet

 

Perslucht efficiënt en ruimtebesparend produceren

pressinfo

Wie perslucht in een klein bedrijf met weinig ruimte of in een groot bedrijf decentraal wil produceren, kan dit nu op een zeer efficiënte en milieuvriendelijke manier doen. De compacte Aircenter-installaties van Kaeser zijn precies voor deze eisen ontworpen. Een minimale ruimte is voldoende om bij 8 bar energiebesparend en geluidsarm 0,34 tot 2,5 m³ perslucht per minuut te produceren, toepassingsgericht te behandelen en op te slaan.

De belangrijkste kenmerken van alle Aircenter-systemen zijn dat ze weinig plaatsruimte, ongeveer één kwadraat meter, nodig hebben en hun hoge efficiëntie. De beide grote modellen Aircenter 22 (11 kW) en Aircenter 25 (15 kW) zijn er bovendien in een nieuwe uitvoering. De kern is altijd een bijzonder krachtige en energiebesparende schroefcompressor van de geoptimaliseerde SK-serie. Met een maximaal debiet van 2,5 m³ (bij 8 bar) produceren de nieuwe SK-modellen tot 11 of 14 procent meer perslucht dan hun voorgangers. Deze gestegen capaciteit werd bereikt door optimalisatie van het compressorblok en minimalisatie van de interne drukverliezen. En daarbij een verlaging van de specifieke vermogensbehoefte van zo'n 5 procent. Het gebruik van Premium-Efficiency-motoren (IE3), d.w.z. elektromotoren met een bijzonder hoog rendement, leveren nog meer besparing op. Nog een belangrijke bouwsteen voor de efficiency is de nieuwe interne sturing Sigma Control 2. Deze maakt niet alleen een efficiënte, exact op het persluchtverbruik aangepaste sturing en betrouwbare bedrijfsbewaking mogelijk - variabele interfaces en nu voor het eerst ook een insteekbare communicatiemodule verhogen bovendien de flexibiliteit, wanneer het gaat om de integratie in een machine-extern persluchtbeheer, in computernetwerken en/of systemen voor diagnose en bewaking op afstand zoals Teleservice. Het geïntegreerde RFID-afleesapparaat maakt het mogelijk de service te standaardiseren, de servicekwaliteit aanzienlijk te verhogen en deze op professionele wijze te verzekeren.
Overtuigend is ook de goed uitgekiende, toepassingsgerichte constructie. De linker behuizingskap kan met enkele handgrepen worden weggenomen zodat men de overzichtelijk geplaatste componenten goed kan bekijken. Alle onderhoudsplekken zijn goed te bereiken. In gesloten toestand waarborgt de behuizing met zijn geluiddempende isolatie een aangenaam en uiterst zacht bedrijfsgeluid. Bovendien zorgt de behuizing met vier aanzuigopeningen met gescheiden luchttoevoer voor de koeling van de installatie, de motor, de schakelkast en voor de aanzuiglucht van de compressor. Het koelsysteem werkt met een gepatenteerde ventilator met dubbele inlaat voorzien van aparte koelluchtstromen voor motor en compressor. Dat resulteert in een optimale koeling, lage persluchtuitgangstemperaturen, mindere geluidsemissie en niet in de laatste plaats een efficiënte compressie van de lucht.

De van de compressor thermisch afgescheiden koeldroger zorgt voor de betrouwbare droging van de perslucht. Bovendien kan de luchtkwaliteit door filters (optie) precies op de betreffende toepassing worden afgestemd. Een persluchtketel van 350 liter dient als buffervat. Omdat in vele gevallen een traploze toerentalregeling een voordeel is, kan men bij Aircenter 22 en Aircenter 25 ook versies kiezen met frequentieomvormer.

De kleinere Aircenter-systemen zijn gebaseerd op schroefcompressoren van de SX- of SM-series van Kaeser. De verschillende modellen voorzien in een debietbereik van 0,34 tot 1,5 m³/min (bij 8 bar). Ook deze installaties met een 200 of 270 liter persluchtketel doen hun werk energie-efficiënt en uitgesproken mild voor het gehoor. Voor toepassingen met een hoger persluchtverbruik zijn, net als bij de beide grootste modellen, versies met 11 en 15 bar beschikbaar. Het model Aircenter 12 is bovendien ook met toerentalregeling per frequentieomvormer leverbaar.

Compressor, droger en persluchtketel worden omsloten door een behuizing en vormen zo een visuele eenheid. In overeenstemming met het concept "plug & work" is elke Aircenter na aansluiting op het stroom- en persluchtnet onmiddellijk bedrijfsklaar.

AircenterDe compacte Aircenter-persluchtsystemen zijn zuinig met energie, geluidsarm, plaatsbesparend evenals zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk (op de foto de Aircenter 22). De totale serie voorziet in een debietbereik van 0,34 tot 2,5 m³/min (bij 7,5 bar).

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
, KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com