KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Gids persluchttechniek
Vakartikels
 
  

Vakartikels

 

Op deze pagina vindt u vakartikels over specifieke thema's in verband met perslucht. De belangrijkste inhoud van deze artikels is kort samengevat. Als u wilt, kan u ook het volledige artikel oproepen (en afdrukken). Hiervoor klikt u op de titel met het PDF-symbool: het artikel verschijnt dan in de originele lay-out op het scherm van uw computer.

Sommige artikels in deze rubriek zijn enkel in het Engels beschikbaar.
Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.

sigmaIcon

Efficiënte persluchtdroging

Het klinkt tegenstrijdig, maar hoewel perslucht vaak een grote verbruiker kan zijn van energie, kan perslucht ook aanzienlijke mogelijkheden bieden om energie te besparen. Dit kan perfect worden aangetoond door een kijkje te nemen in het proces van persluchtdroging: geavanceerde koeldrogers en een intelligente combinatie van koel/adsorptie droging kan aanzienlijke besparingen te verwezenlijken.

Author: Erwin Ruppelt en Michael Bahr
Source: MM Das IndustrieMagazin (14/2009), pagina 56 en volgende

pdf_icoEfficiënte persluchtdroging
 
sigmaIcon

Perslucht-outsourcing
In plaats van compressoren alleen maar perslucht kopen: Sigma Air Utility van Kaeser Kompressoren

Hoeveel een kilowatt elektriciteit, een kubieke meter water of een kilometer rijden met een vrachtwagen kost – dat is de basisinformatie die men nodig heeft om het kostenplaatje te berekenen wanneer men iets aankoopt. Bij de veelal onmisbare energiedrager perslucht, weten vele beslissers niet precies hoeveel geld een kubieke perslucht nu eigenlijk kost.

Author: Klaus Dieter Bätz
Source: KAESER report 2/09, pagina 19

pdf_icoPerslucht-outsourcing
 
sigmaIcon

IT verhoogt de persluchtefficiëntie

Moderne industriële bedrijven zijn zeer geautomatiseerd, zonder de inzet van perslucht zou deze automatisatie meestal niet mogelijk zijn. Dit energiemedium is enerzijds heel veelzijdig, maar anderzijds niet bepaald goedkoop. Kostenmanagement kan hier een uitkomst bieden.

Author: Erwin Ruppelt en Michael Bahr
Source: Hydrocarbon engineering 5/2005, pagina 91 en volgende

pdf_icoIT verhoogt de persluchtefficiëntie
 
sigmaIcon

Een betrouwbaar en efficiënt concept:
perslucht op maat voor de productie van PET-flessen

Een blik op de rekken met drank en voedingswaren in de supermarkt zegt al genoeg: flessen en flacons van polyethyleen tereftalaat, beter bekend onder de afkorting “PET” maken het de traditionele glazen bokalen en flessen steeds moeilijker en staan op het punt hun leidinggevende marktpositie in te nemen. Daar zijn goede redenen voor, want PET biedt de drankenindustrie én de consument talloze voordelen. Bij de productie van moderne PET-verpakkingen speelt perslucht een centrale rol. Systeemoplossingen op maat kunnen hier de efficiëntie aanzienlijk doen toenemen.

Author: Michael Bahr
Source: Getränkeindustrie (6/2003)

pdf_icoEen betrouwbaar en efficiënt concept
 
sigmaIcon

Toerentalregeling als wondermiddel ?

Wat hebben een persluchtstation en een symfonisch orkest gemeen? Beide hebben misschien buitengewoon goede solisten, maar bereiken pas de beste resultaten door een optimaal samenspel. Ervaren compressorfabrikanten kunnen tegenwoordig persluchtsystemen aanbieden, die in ieder opzicht aan deze vereisten voldoen. Naast een correcte systeemplanning en -dimensionering speelt hierbij niet alleen de externe maar ook de interne sturing van de compressoren een zeer belangrijke rol.

Author: Erwin Ruppelt en Michael Bahr
Source: Drucklufttechnik (1-2/2003), pagina 24 en volgende

pdf_icoToerentalregeling als wondermiddel ?
 
sigmaIcon

Perslucht in de moderne tunnelbouw aan het voorbeeld van de AZT Zürich-Thalwil

In het kader van het project 'Bahn 2000' van de Zwitserse Spoorwegen ontstaat momenteel het tweede dubbelspoor van het traject Zürich-Thalwil. Dit traject moet in 2003 klaar zijn voor het doorgaand verkeer en goederenverkeer en zo de dichtbevolkte oever van het meer van Zürich tussen Wollishofen en Thalwil ontlasten. 9,4 kilometer van het 10,7 kilometer lange nieuwe traject zal onder de Allmend Brunau door een tunnel lopen. Dit tunnelproject vormt wegens de geologische structuur een uitdaging voor mijnwerkers. Perslucht speelt hierbij een belangrijke rol voor het bouwplan. 

Author: Michael Bahr
Source: SchweizerBauJournal 5/2000

pdf_icoTunnelbouw (PDF)
 
sigmaIcon

Glasfabriek Piesau hecht veel belang aan een efficiënte persluchttechniek. Thüringse traditionele glasblazerij succesvol in de markteconomie

De modernisering van de persluchtvoorziening droeg er in beslissende mate toe bij dat de voormalige glasfabriek Piesau uit de DDR uitgroeide tot een bedrijf dat internationaal kan concurreren. De energievoorziening van de glasproductie in Piesau wordt gewaarborgd door gas en elektrische stroom, terwijl perslucht dient als belangrijkste energiebron voor het vormen van kleine objecten uit glas. Het artikel verklaart de efficiëntie van het perslucht- en vacuümstation, dat wordt ondersteund door het geperfectioneerde sturings- en bewakingssysteem Kaeser Vesis. Ook op het vlak van de totale rendabiliteit biedt dit persluchtsysteem een beslissend voordeel: Op basis van de geoptimaliseerde vermogensmatige splitting en belasting van de compressoren evenals op basis van de verbeterde ventilatietechniek kan de gebruiker rekenen op een duidelijk kortere amortisatieperiode. 

Author: Michael Bahr en Erwin Ruppelt
Source: Glas-Ingenieur 5 (1999), pagina 52 en volgende

pdf_icoGlasfabriek Piesau (PDF)
 
sigmaIcon

Hete zomers ? Vermijd oververhitting van uw compressoren

Hoge buitentemperaturen kunnen de voorziening van een industrieel bedrijf met perslucht aanzienlijk in het gedrang brengen. Precies in dergelijke gevallen hebben systemen die speciaal hiervoor zijn ontworpen en een royale toevoer van frisse lucht garanderen hun deugdelijkheid bewezen. Het artikel beschrijft het ontwerp van een persluchtstation dat een koelsysteem voorziet dat aanzienlijke hoeveelheden afgewerkte warmte betrouwbaar afvoert. Voor het correcte ontwerp van een dergelijk station zijn ook juist bemeten toe- en afvoerluchtopeningen, koeloppervlakken en een warmterecuperatiesysteem een nuttige aanvulling. Al deze criteria vormen de absoluut noodzakelijke beslissingsbasis voor de aankoop van een optimaal geconfigureerd persluchtstation. 

Author: Erwin Ruppelt
Source: Schweizer Maschinenmarkt 20 (1993), pagina 106 en volgende

pdf_icoHete zomers ?
 
 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Aanvraag brochure

Download

 

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com