KAESER
België
KAESER
Internationaal
Producten Service Brochures Nieuws Referenties Gids persluchttechniek Online
services
Vacatures
 
  Bedrijfspolitiek
Geschiedenis
  Kantoren Belux
  Impressum
 
  

Kroniek

 

KAESER KOMPRESSOREN is vandaag één van de leidende fabrikanten ter wereld van compressoren en producten op het gebied van persluchttechniek. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 5000 werknemers in dienst en is in meer dan 100 landen en op alle continenten vertegenwoordigd door een uitstekende verkoop- en serviceorganisatie. Het hoofdkantoor van KAESER staat in Coburg, in het noorden van Beieren.
KAESER-producten worden gebruikt in ondernemingen van alle producerende sectoren en van elke grootte.

s_ueber.jpg

  

Korte geschiedenis van KAESER

 

1919
Op 27 juni 1919 richt Carl Kaeser senior in Coburg de onderneming op als machinebouwwerkplaats. Het bedrijf legt zich aanvankelijk toe op de productie van reserveonderdelen voor motorrijtuigen, motoren en vooral tandwielen, en later ook op de bouw van speciale machines voor de glasindustrie. De onderneming bereikt binnen enkele jaren een personeelsbestand van 150 werknemers.
  
1948
Als gevolg van de opsplitsing van Duitsland na de tweede wereldoorlog verliest KAESER een groot deel van zijn markt in Thüringen en ziet het bedrijf zich genoodzaakt om zich te richten op nieuwe markten in het zuiden en westen van Duitsland. De door KAESER verworven knowhow uit de bouw van motoren en de grote behoefte van de naoorlogse industrie aan compressoren leiden tot de toekomstgerichte beslissing om deze machines in het productieprogramma op te nemen. De eerste door KAESER ontwikkelde zuigercompressor verlaat de fabriek in 1948. In de volgende jaren ontstaat een compleet aanbod van zuigercompressoren tot 60 kW.
  
1973
Carl Kaeser junior, de zoon van de oprichter van het bedrijf, neemt het initiatief voor de volgende strategische oriëntering van de onderneming: de ontwikkeling van schroefcompressoren. Het hart van de KAESER-schroefcompressoren is het zelf ontwikkelde schroefcompressorblok met een nieuw energiezuinig rotorprofiel – het SIGMA-PROFIEL. De productie van de nieuwe schroefcompressoren start in 1973. Tijdens de volgende jaren ontwikkelt KAESER zich tot één van de internationaal leidende fabrikanten van schroefcompressoren.
  
1978
Met de opening van een eerste dochtermaatschappij in Zwitserland begint de opbouw van de internationale verkoop- en service-organisatie van KAESER.
  
1982
Na de overname van de Franse compressorfabrikant Compresseurs Bernard ontwikkelt KAESER 'Mobilair', een programma van mobiele schroefcompressoren voor de bouwsector. De mobiele compressoren voor de bouwsector worden geproduceerd in de Franse stad Lyon.

1985
Thomas Kaeser, kleinzoon van de oprichter van de firma, wordt benoemd tot directeur-aandeelhouder.

1991
KAESER neemt Geraer Kompressorenwerke over, één van de oudste Duitse compressorfabrikanten, en ontwikkelt het programma 'OMEGA'-draaizuigercompressoren, waarvan de productie in 1993 begint in Gera.
  
1994
Met 'SECOTEC' ontwikkelt KAESER een volledig nieuw programma van energiezuinige koeldrogers. De modernste Duitse productie van koeldrogers start in 1994 in Gera.
  
1998
KAESER brengt de revolutionaire compressorsturing SIGMA CONTROL op de markt. De zelf ontwikkelde, op computertechnologie gebaseerde sturing reduceert de levenscycluskosten en verhoogt de beschikbaarheid van de systemen. Deze sturing wordt sinds 1998 ingebouwd in de schroefcompressoren van KAESER.

2001
Na de succesvolle invoering van SIGMA CONTROL, de PC in de compressor, gaat KAESER KOMPRESSOREN nog een stapje verder, nl. met de introductie van de PC in het volledige persluchtstation. SIGMA AIR MANAGER, het vernieuwende persluchtmanagementsysteem van KAESER, is de eerste sturing op het niveau van het compressorstation die de mogelijkheden van de moderne industriële PC combineert met internettechnologie. Hiermee is dan ook de weg vrijgemaakt voor nog meer betrouwbaarheid, efficiëntie en kostentransparantie van persluchtsystemen.

2002
In het voorjaar begint het nieuwe productiecentrum voor bouwcompressoren ("MOBILAIR-fabriek") in Coburg met zijn activiteiten. KAESER beschikt nu over een tweede, hypermodern uitgeruste bouwcompressorfabriek.
De fabriek te Gera viert haar 125-jarig bestaan. Ze werd in 1877 door Heinrich Leo opgericht als werkplaats met gieterij, draaierij en smisse en begon als eerste Duitse fabriek al in 1890 met de productie van compressoren. Tot in 1945 bekleedde Leo-Kompressoren de marktleiderspositie in de Duitse compressorbranche met een marktaandeel van 70 procent.

2004
Aan het begin van het jaar huldigt de firma haar nieuw productontwikkelingscentrum aan de hoofdzetel te Coburg in. Het biedt de ontwikkelingsingenieurs optimale werkomstandigheden. "Onze doelstelling is", vertelt bedrijfsleider Thomas Kaeser tijdens zijn openingsspeech, "om een nog grotere hoeveelheid innoverende, klantgerichte producten nog sneller op de markt te brengen."
KAESER KOMPRESSOREN's logistiek wordt op revolutionaire wijze aangepakt. De kernelementen van het innovatieve systeem zijn een nieuw volautomatisch magazijn met hoge rekken en een nieuw distributiecentrum. Hiermee is niet enkel aan een wezenlijke voorwaarde voor verdere productgroei voldaan. KAESER rekent tevens op foutloze en nog stiptere leveringen en daardoor op nog meer klanttevredenheid.

2009
Senior chef Carl Kaeser junior overlijdt in juli op 95-jarige leeftijd.

2012
Thomas Kaeser ontvangt de staatsmedaille voor bijzondere verdiensten voor de Beierse economie. De onderneming heeft wereldwijd meer dan 4400 werknemers in dienst, waarvan rond 1900 op de locatie Duitsland.

2013
April: De nieuw ontwikkelde energiebesparende droger SECOTEC TF 340 wordt op grond van zijn uitstekende en innovatieve techniek onder de finalisten voor de gerenommeerde innovatieprijs van de Hannover Messe genomineerd voor de Hermes Award. De nieuwe droger bespaart dankzij een innovatief opslagsysteem tot 70 procent aan energie in vergelijking met gangbare drogers. 

Oktober: Op de productielocatie Gera wordt de hoeksteen gelegd voor een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Innovatievermogen speelt een grote rol. Constante, vernieuwende ontwikkelingen zorgen er altijd weer voor, dat KAESER KOMPRESSOREN niet alleen op het gebied van persluchtdroging technologisch toonaangevend is. 

November: met de omzetting tot SE tot Europese vennootschap "Societas Europaea" zet KAESER KOMPRESSOREN zijn strategie van internationale oriëntatie voort. Een familiebedrijf met sterke, Duitse wortels, dat over de hele wereld thuis is en in elk opzicht kwaliteit 'Made in Germany' biedt. Het bestuur bestaat uit Dipl. Wirtsch.-Ing Thomas Kaeser en Dipl.-Wirtsch.-Ing. Tina-Maria Vlantoussi-Kaeser.

2014
De eerste schop in de grond voor twee nieuwe productiehallen en nog een administratief gebouw op de locatie Coburg.

 
KAESER home Search Sitemap
MEER INFO
Toolbox
Informatiemateriaal

pdf_icoTweedehands-compressoren

ico_contactContact form

Logo-fewer-CO2-emissions

back top
KAESER KOMPRESSOREN B.V.B.A. , info.belgium@kaeser.com